#SOSGalapagos Galapagos koruma bölgesi yakınında DAHA FAZLA balıkçı filosu

Doğrulanmış başarı

#SOSGalapagos Galapagos koruma bölgesi yakınında DAHA FAZLA balıkçı filosu

Bu kampanya 5 destekçi ile değişim yarattı!

United Nations ve tarafına Veronica Llanes bu kampanyayı başlattı

EN/ FR/ BR / IT / DE

2017 yılında Ekvador makamları gemiyle Galapagos adası yakınlarına kadar gelerek içlerinde büyük çekiç balığı da olan 6000 köpekbalığını yakalayıp dondurarak taşıyan 20 Çin vatandaşlarına yaptırım uyguladı.

Benzer bir olay 2018'de de meydana geldi. Geçen yıl bölgede 245 balıkçı gemisi tespit edildi ve yerel balıkçılar BİR KEZ DAHA dünyanın en büyük köpekbalığı biyokütlesine ev sahipliği yapan Galapagos Koruma Bölgesi yakınında Çinli bir balıkçı gemi filosu gördü. (Tam olarak 260+ balıkçı gemisi ve https://www.vesselfinder.com/tr adresinden filonun durumunu gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz). Bir balina köpekbalığı olan Esperanza, 5 Mayıs'ta bulunduğu yere dair işaretler göndermeyi bıraktı. Ayrıca, Global Aktivizm'e göre, son 48 saat içinde balina, yunus, deniz kaplumbağası ve ölü köpekbalığı sayısı arttı.

BBC - "Galapagos Adaları UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır ve dünyanın en büyük deniz rezervidir. Ekvador ve Galapagos arasındaki Çin gemilerinin bulunduğu alan çoğalmak, beslenmek ve sığınmak için seyahat eden nesli tükenmekte olan türler için önemli bir göç yoludur." Türler göç sınırlarının nerede olduğunu anlayamıyor ve bu da takımadalarının biyolojik çeşitliliğini tehdit ediyor. Gemiler bozulmamış ve korunmuş sularımızda çok büyük çöp izleri bırakıyor. Ayrıca, işlenmeyen köpekbalıklarının çoğu yüzgeçleri olmadan okyanusa atılıyor. (Asya pazarlarında yüksek talep gören bir şey).

Şu ana kadar ne Ekvador hükümeti ne de Birleşmiş Milletler bu konu hakkında konuşmadı.

Ekvador ve dünya vatandaşları, Çin gemilerinin denizlerimizi ve daha da önemlisi Ekvador Anayasası tarafından korunan biyolojik çeşitliliğimizi ihlal etmesini önlemek için acil müdahaleler talep ediyorlar.

Liderlerimize baskı yaparak ŞİMDİ harekete geçmelerini sağlamak için bu kampanyayı imzalamamıza yardımcı olun. Ekvadorlu olmasanız bile, hepimize ait olan bu doğal zenginliği korumak için bir araya gelin.

Doğrulanmış başarı

Bu kampanya 5 destekçi ile değişim yarattı!