Arap Turizmi Kaçak Rehber ve Acenta sorunu

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Turizm Bakanlığı ve tarafına Arap turist Rehberi bu kampanyayı başlattı

Turist rehberi olabilmek için Yıllarca üniversitesi okuyup, dil eğitimi alıp, dilini geliştirebilmek adına yurtdışına çıkan emek harcayan ailesinden yıllarca uzak kalan rehberlerin emeklerini hem Türkiye vatandaşı hem de Son beş yıl içerisinde yabancı uyruklu, Suriye, Irak, Mısır, Fas, vb. Ülkelerin vatandaşlarının kaçak faaliyetler göstererek ülke turizmine ve turist rehberliğini hayat edinmiş rehberlere ağır darbeler vurduğu görülmektedir. Ülke tarih ve coğrafyasını bilmeyen yanlış bilgiler ile bilgilendirilen turistlerin ülkeden memnun ayrıldığını düşünmüyoruz. Türkiye’yi anlatırken güvensiz bir ülke olduğu, her yerde hırsızlık ve gasp olabileceği gibi ifadeler kullanarak, ülkemizi kötüleyerek zarar verdiklerini duyuyoruz. Arap Turizmi adına Rehberler olarak denetimin daha verimli yapılmasını talep ediyoruz. denetimin az olduğu yerlerde Arap turizmde kaçak Rehberlik ve acentacılık faaliyetleri zirve yapmış durumda. Ocak Şubat, Mayıs, Haziran Temmuz ve Ağustos aylarında, taksim Meydanı ve talimhane, Ortaköy Turyol önü, Sapanca, Maşukiye, Bursa; teleferik, Ulucami, tarihi Çınar,yeşil cami, Saitabat şelalesi, Bolu Abant. Vb. Bu bölgelerde denetimin sabit  hiçbir şekilde yer değiştirmeden yapılmasını ile sonuç alınacağını düşünüyoruz. Denetimden haberdar olan grupların tur güzergahlarını değiştirdiklerini, denetimin olmadığı noktada aynı saat içinde aşırı yoğunluk olduğu görülmektedir. Biz ülke vatandaşı olarak, milli duygular ile hareket eden  ülkemize faydası dokunan bireyler olarak bu duruma artık son verilmesini siz yetkililerden rica ediyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.