Doğrulanmış başarı

Bandırma Termik Santrale KARŞI ''DİREN BANDIRMA'' direnip YAP-TIR-MA-YA-CA-ĞIZ

Bu kampanya 671 destekçi ile değişim yarattı!

Bandırma'da termik santral istemiyoruz.

Termik santral düşünülen mesafe; Bandırmamıza 25 km, mahallemiz Şirinçavuşa 500 mt, komşu turizm ilçemiz Erdek'e 30 km kuş uçumu mesafesindedir.

Bandırma 40 yıldır zehir salan bağfaş gübre fabrikasının etkilerini sağlığı ile ve erken yaşta anne ve babasız kalan evlatları ile ödemektedir.

Bursa tıp fakültesi kayıtlarında  KANSER hastalarının büyük bölümünün bölge insanı olduğunu hepimiz biliyoruz.

Denizimize Tabiatımıza Sağlığımıza zarar verecek şu an proje aşamasında olan zararlarını aşağıda kısaca özetlediğim bu kampanyaya siz değerli duyarlı bandırma erdek gönen li hemşerilerimizi bizimle olmaya davet ediyorum.

Termik Santrallerin Zararları

Termik santrallerden çıkan gazlar çevresindeki tarım ürünlerine, ormanlara, hayvanlara (suda yaşıyan hayvanlar dahil) büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Ayrıca bu canlıları tüketen insanlara da tehlike oluşturmaktadır. En hassas noktalardan biride santrallerin çevreye vermiş olduğu kükürtdioksit, azotoksit ve partikül maddeleri ve ağır metaller içeren maddelerin insanlara ulaşması ve bunun insanlar üzerindeki sinir sistemi değişikliği, anormal doğum ve gelişim mekanizmalarına büyük ölçüde olumsuz etkiliyor. Bu metallerin insanların öğreniminde gerileme yaşamasını etkilediği biliniyor.

Asit yağmurlarının bir nedenide santrallerin bacalarından çıkan gazlar. Bu asit yağmurları toprağın doğal yapısını bozuyor. Tarım alanındaki verimlilik bu nedenle oldukça düşüyor. Ormanların, ağaçların kuruması ve hayvanların verimlilikleri de düşmektedir. Arıcılık, balıkçılık gibi meslekleri de görmemiz pek mümkün olmuyor. Bunlardan dolayı santral bölgesinde iş oranı düşüyor, bölge halkı fakirleşmeye doğru ilerliyor.

Ekolojik sistemi etkileyen bir neden daha santrallerin bakımından kaynaklanıyor. Termik santrallerin soğutma sistemleri, buhar elde etme ve temizlik işlemleri için su gerekiyor ve bu su ihtiyacı oldukça fazladır. Termik santral standart su kullanımından sonra bu suları atık -pis- halde toprak, yeraltı, deniz veya akarsulara atıyor. Suyu kirletmenin yanı sıra sudaki yaşamı da büyük ölçüde tehlikeye atıyor.

Bugün özer imzanı bekliyor!

özer ergün bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Termik Santrale KARŞI DİREN BANDIRMA direnip YAP-TIR-MA-YA-CA-ĞIZ». özer ve imza atan diğer 670 kişiye katıl.