Tekirova Kleopatra Koyu'nda Talan İhalesine Hayır

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 35.000.

Kleopatra Koyu 2016’da ‘tabiat parkı’ ilan edilerek yıllık 100 bin lira bedelle ihale edildi. 20 Haziran 2017’de ‘Tekirova Tabiat Parkı’ olarak Ankara’da ihaleye çıkarılan koyu, ihaleye katılan bir oteller gurubu 120 bin liraya satın aldı. Ancak bir süre sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı ihaleyi iptal etti. Geçtiğimiz hafta yeniden ihaleye çıkarılan Tekirova Tabiat Parkı, yıllık 505 bin lira bedelle 29 yıllığına tahsis etti.

Bir tabiat parkı olan Kleopatra koyunda herhangi bir yapılaşmaya izin vermek, resmen doğa katliamına cevaz vermektir. Bu alanları gözümüzün bebeği gibi korumalı, buraları halkımızın ve turistlerin sağlıklı bir biçimde kullanabilmeleri için gerekli tesisleri belediyeler ya da bakanlığa bağlı resmi kurumlarca inşa etmeli ve denetlemeliyiz. Özelleştirme her alanda geçerli ve uygun bir uygulama biçimi değildir. Ülkemizin bir çok değerini ne yazık ki özelleştirme adı altında talana açmış durumdayız.

Elimizde kalan ve ülke turizmi için büyük önem arz eden Kleopatra koyu örneği yerleri korumak ise bir yurtsever olarak boynumuzun borcu olmalıdır. O nedenle bu ihalenin iptalini ve koyun olduğu haliyle korunup, halkımızın ve turistlerin hizmetine verilmeye devam edilmesini talep ediyoruz.

Bugün Ziya Nur imzanı bekliyor!

Ziya Nur Sezen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Tekirova Kleopatra Koyu'nda Talan İhalesine Hayır». Ziya Nur ve imza atan diğer 32.660 kişiye katıl.