İzmir Ulu Camii projesi yarışmayla belirlensin!

0 have signed. Let’s get to 200!

Sayın Diyanet Vakfı Yetkilisi,

İzmir'e yapılacak Ulu Camii projesine dair bir değişim talebimiz mevcuttur.

İzmir'e gökdelen bölgesine yapılacak eser, tarafsız bir yarışmayla belirlenecek modern ve özgün bir camii olmalıdır. Izmir kentini temsil etmelidir.

Edirne kentinin sembolünü İzmir'e getirmek şehircilik açısından bir katkı sağlamayacaktır. Şehrin cam binalarla yapılaşan Yeni Kent Merkezi bölgesine tarihi görünümlü taklit bir bina yerine, özgün bir simge seçilmelidir. Ağa Khan ödüllü mimar Emre Arolat'ın Sancaklar camii, Zeynep Fadıllıoğlu'nun Şakirin camii gibi eserler özgündür. Ek olarak, yapı mimarisi yerel mimariyle uyumlu olmalıdır;  Alaçatı'daki Baskıcı Camii:

Vakıftan ricamız, camii projesini yarışmaya açması, nihai projenin İzmir halkı tarafından oylamayla belirlenmesi ve sayın Necip Dinç'e ait projeyi Bayraklı Yeni kent merkezine uygulamamasıdır.

Teşekkürler.

İzmir Halkı

Today: İzmir is counting on you

İzmir İzmir needs your help with “tdv@diyanetvakfi.org.tr: İzmir Ulu Camii projesi yarışmayla belirlensin!”. Join İzmir and 119 supporters today.