Deprem tatbikatları uygulamalı yapılsın. Coğrafya dersleri her sınıfta zorunlu ders olsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ve tarafına Nisan Makineci bu kampanyayı başlattı

1999 depremini Yalovada yaşayan biri olarak bu kampanyayı başlatmak istedim. Bilin ki yaşadığınız travmalar ömür boyu sizle olacak ve en ufak bir benzer durumda yeniden ortaya çıkacak.Ülkemizin %92 si deprem kuşağının üzerinde yer almakta. Bu durumda deprem gerçeğiyle yaşamamız gerek. Bu bilince ancak anasınıflarından itibaren üniversite de dahil olmak üzere coğrafya derslerinin zorunlu hale getirilmesiyle ulaşabiliriz. Ancak bu şekilde beynimize kazınabilir. Deprem tatbikatlarını çok uzun aralıklarla, senede bir değil daha kısa aralıklarla ve habersiz yapmalıyız. Sadece okulda evde değil banyoda, işyerinde, köprüde, metroda, otoparkda bunun gibi bir sürü farklı yerlerde nasıl davranılması gerektiği eğitmenler tarafından aktarılmalı ve UYGULAMALI TATBİKATLAR yapmalıyız. Evlerimizde bulunan eşyaları nasıl sabitlemeliyiz neler yapmalıyız bunların hepsini öğrencilere öğretmeliyiz.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sazova Bilim Kültür Ve Sanat Parkı Bilim Deney Merkezinde bulunan deprem simülatörü çocuk ziyaretçiler için Eskişehir AKUT ekibi ile birlikte deprem anında nasıl davranmalarını uygulamalı bir şekilde gösteriyorlar. Bu tip merkezler her belediye bünyesinde olmalı ve şehirdeki tüm öğrenciler belirli bir program dahilinde bu eğitimden geçmeli.Çök kapan tutun hareketleri yurtdışında binaların yıkılmayacağı varsayılarak yapılan bir uygulamadır ve malesef ülkemizde can kaybına yol açar. 99 depreminde yaralanmaların %50 sinden fazlası deprem anında yapılan yanlış hareketler sonucu olmuştur.

Çürük binalarda oturmak için sahte rapor alan zihniyetleri senelerdir değiştiremediğimizi görüyoruz. Yeni nesile geleceğin çocuklarına bunu aşılamalıyız. Hangi semt güvenli, deprem ne zaman olacak, kentsel dönüşüm nasıl olmalı gibi sorularla ancak vakit kaybederiz. Evet keşke binalarımızın yapımında kontrollerinde hile hurda olmadan herkes görevlerini yerine getirse. Kentlerimizi yeniden inşa etmek çok çok uzun zaman alacağından HAYATIMIZI KURTARMAMIZI ÖĞRENMEMİZ GEREK. EĞİTİM SİSTEMİMİZİN DESTEĞİ İLE BUNU BAŞARABİLİRİZ.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.