TSE'nin karavan dönüşümü sırasında çıkardığı zorlukları aşmak istiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM MERKEZİ MAKAMINA;

Motokaravanlar; yolcu nakli kullanımına müsait M1 sınıfında olmasına rağmen, yaşam alanında yolcu taşınamayacağı gerekçesiyle, panelvan ve minibüs araçların motokaravana dönüşümü sırasında; yolcu koltuğu değişikliğine (koltuklarımız standartlara uygun ve araç üreticisinin kendi koltuğu olmasına rağmen) 1+2 kişiden fazlasına izin verilmeyeceği TSE yetkililerince tarafımıza söylenmektedir.

Bu durum, motokaravanların en fazla 1+2 kişi olarak dizayn edilerek, ruhsata işletilebileceği anlamına geliyor. Bu tür bir uygulama üç kişiden kalabalık ailelerin motokaravan sahibi olmasına engel teşkil ediyor. Ayrıca ailenin küçük bireylerinin
ön koltukta seyahat etmeleri kanunen yasak olmasına rağmen, ailelerin buna mecbur bırakılması anlamına da gelmektedir.

Karavancılık kültürünün gelişmiş olduğu AB ülkeleriyle “yapılan uyum yasalarına rağmen” aramızda hala uygulama farkı yaratan TSE'nin bu anlayışının dayanağını, mevcut yasa ve yönetmeliklerde bulamadığımızdan kişisel yorum farkından
ileri geldiğini düşünmekteyiz.

İsteğimiz:
Mevcut yasa ve yönetmeliklerden hangisinin motokaravanların azami 1+2 kişilik olarak sınırlandırdığının tarafıma bildirilmesini, yokluğu durumunda ise TSE şubelerinin başvurularımızı yasaya uygun olarak 1+2 den daha fazla standartlara uygun koltuk ilavesi talebimizi olumlu karşılaması için açıklayıcı bir yazının tarafıma gönderilmesini,

Saygılarımla talep ve arz ederim.

Konu hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki konuyu okuyabilirsiniz;

Bugün GEZENBİLİR imzanı bekliyor!

GEZENBİLİR DERNEĞİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi: TSE'nin karavan dönüşümü sırasında çıkardığı zorlukları aşmak istiyoruz!». GEZENBİLİR ve imza atan diğer 1.096 kişiye katıl.