ECA Elginkan Anadolu Lisesi'ne mevcut kontenjanından fazla öğrenci kaydedilmesin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Maltepe ECA Elginkan Anadolu Lisesi'nde bir süredir devam eden bir itibarsızlaştırma çabası söz konusu. Önce, gayet başarılı bir kadrosu ve öğrenci yapısı olmasına rağmen geçtiğimiz eğitim döneminde lisemiz "niteliksiz" sınıfına alındı, bu sene ise kontenjanı 340'a yakın olan lisemize Milli Eğitim Bakanlığı'nın otomatik öğrenci yerleştirme sistemi tarafından kontenjanın iki katı öğrenci yerleştirildi.

Bu vurdumduymaz tutumdan dolayı, kaldıramayacağı kadar öğrenciye ev sahipliği yapmak zorunda bırakılan lisemizin sistemi halk arasında "Sabahçı-Öğlenci" olarak bilinen çift zamanlı sisteme dönmek zorunda kalmıştır. Lisemizde okuyan çocuklarımızın eğitim süresini büyük ölçüde kısaltacak olan bu uygulamadan ötürü üniversiteye hazırlanan, büyük hedefleri olan onlarca geleceği parlak gencimiz gelecekleri hakkında endişe etmektedir.

Yalnızca bir tıklama ile, bu kampanyamıza destek verebilir; sesimizi Milli Eğitim Bakanlığı'mıza duyurmamıza yardımcı olabilirsiniz.

Desteklerinizi esirgemeyin!