Doğrulanmış başarı

Kyk yurt ücretlerine yapılan zamlar geri çekilsin

Bu kampanya 43 destekçi ile değişim yarattı!

Kredi ve yurtlar kurumu 1 eylül itibariyle öğrencilerine burs olarak verdiği 470 liranın 390'ını barınma ücreti olarak istemektedir. Geçen sene 285 olarak ödenen yurt ücreti 330'a çıkartılmakla kalmayıp 60 lirada depozito ücretiyle adeta ekonomik darlık kykda barınan öğrencilere yüklenmektedir.

Devletimiz 600 bin kyk öğrencisinden alacağı 30 milyon liraya mı bel bağlamıştır? 30 milyon lira mı ekonomik savaşı bize kazandıracaktır? Her alanda israflar devam ederken ekonominin faturası neden kyk öğrencisine yüklenmektedir? Zaten gelirimiz yeterli olmadığı için kyk'da kaldığımız belli değil midir ve kalan öğrenciler buna göre seçilmiyor mu?

Zama bahane olarak gösterilen yemek yardımlarındaki artışa oranla yemekhaneler ne kadar zamlanacaktır? Her sene yemek yardımına 1x zam geliyorsa yemekhanelere neden 1.5x zam geliyor? Türkiye cumhuriyetinin geleceği olacak mühendisler,doktorlar ve diğer meslek grupları neden part time çalışmaya zorlanmaktadır? Öğrenci neden bu kadar mağdur edilmektedir?

Bakanlığın sesimizi duymasını ve zamları bize yüklemeyip geri çekmesini rica ediyoruz.

Bugün Haksız kyk imzanı bekliyor!

Haksız kyk zammı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye cumhuriyeti gençlik ve spor bakanlığı: Kyk yurt ücretlerine yapılan zamlar geri çekilsin». Haksız kyk ve imza atan diğer 42 kişiye katıl.