STOP torturowaniu zwierząt. Chcemy zamknięcia krwawego laboratorium w Hamburgu!

0 have signed. Let’s get to 1,500,000!

DE/EN/ITA/ES/PL/FR/RU

Cześć,

Nazywam się Carolin Iding, mam 26 lat i mieszkam w małej wiosce niedaleko Hamburga. Postanowiłam zabrać głos w imieniu tych, które w naszym okrutnym świecie nie mają szansy na wysłuchanie - zwierząt.

11 października organizacje SOKO Animal Welfare i Cruelty Free International opublikowały zdjęcia i badania dotyczące Laboratorium Farmakologii i Toksykologii w Hamburgu (LPT).

LPT jest laboratorium eksperymentalnym, w którym około 12.000 zwierząt (w tym psów, małp, kotów i królików) jest systematycznie dręczonych i wykorzystywanych w celu testowania chemikaliów przemysłowych i rolniczych. Oznacza to, że LPT jest jednym z największych laboratoriów w Unii Europejskiej, w których przeprowadza się eksperymenty na zwierzętach.

Małpy żyją tam w maleńkich klatkach, wiele z nich rozwinęło zachowania kompulsywne, jak np. poruszanie się wyłącznie w kółko, w obrębie klatki. Na ich głowach mocowane są przyrządy badawcze, a każde “przewinienie” karane jest w brutalny sposób, w wyniku czego zwierzęta doznają krwawych obrażeń.

Psy widzą ludzi tylko w czasie karmienia oraz kiedy przeprowadzane są na nich eksperymenty. I nawet kiedy są na nie zabierane, szczęśliwie machają ogonami - tak bardzo potrzebują bliskości człowieka. Przez resztę czasu wegetują w pokrytych krwią klatkach, w których powoli umierają, umęczone testami i samotnością. Wiele jest celowo zabijanych, a następnie pakowanych do worków na śmieci.

Laboratorium od lat działa w największej tajemnicy, wizyty osób z zewnątrz są wysoce niepożądane, a wnioski o nie odrzucane.

Teraz wszyscy wiemy dlaczego!

Nie mogę przestać myśleć, ile zwierząt cierpi za murami LPT - teraz, w tym właśnie momencie, kiedy piszę ten tekst. I teraz, kiedy go czytacie.

Dlatego wspólnie domagajmy się natychmiastowego zamknięcia Laboratorium Farmakologii i Toksykologii w Hamburgu. Podpisanie tej petycji to pierwszy krok do powstrzymania męczarni tysięcy niewinnych zwierząt!