STOP torturowaniu zwierząt. Chcemy zamknięcia krwawego laboratorium w Hamburgu!

0 have signed. Let’s get to 1,500,000!
At 1,500,000 signatures, this petition becomes one of the top signed on Change.org!

Andre Peters started this petition to Julia Klöckner (Federalny minister ds. żywności i rolnictwa) and

DE/EN/ITA/ES/PL/FR/RU

Cześć,

11 października organizacje SOKO Animal Welfare i Cruelty Free International opublikowały zdjęcia i badania dotyczące Laboratorium Farmakologii i Toksykologii w Hamburgu (LPT).

LPT jest laboratorium eksperymentalnym, w którym około 12.000 zwierząt (w tym psów, małp, kotów i królików) jest systematycznie dręczonych i wykorzystywanych w celu testowania chemikaliów przemysłowych i rolniczych. Oznacza to, że LPT jest jednym z największych laboratoriów w Unii Europejskiej, w których przeprowadza się eksperymenty na zwierzętach.

Małpy żyją tam w maleńkich klatkach, wiele z nich rozwinęło zachowania kompulsywne, jak np. poruszanie się wyłącznie w kółko, w obrębie klatki. Na ich głowach mocowane są przyrządy badawcze, a każde “przewinienie” karane jest w brutalny sposób, w wyniku czego zwierzęta doznają krwawych obrażeń.

Psy widzą ludzi tylko w czasie karmienia oraz kiedy przeprowadzane są na nich eksperymenty. I nawet kiedy są na nie zabierane, szczęśliwie machają ogonami - tak bardzo potrzebują bliskości człowieka. Przez resztę czasu wegetują w pokrytych krwią klatkach, w których powoli umierają, umęczone testami i samotnością. Wiele jest celowo zabijanych, a następnie pakowanych do worków na śmieci.

Laboratorium od lat działa w największej tajemnicy, wizyty osób z zewnątrz są wysoce niepożądane, a wnioski o nie odrzucane.

Teraz wszyscy wiemy dlaczego!

Nie mogę przestać myśleć, ile zwierząt cierpi za murami LPT - teraz, w tym właśnie momencie, kiedy piszę ten tekst. I teraz, kiedy go czytacie.

Dlatego wspólnie domagajmy się natychmiastowego zamknięcia Laboratorium Farmakologii i Toksykologii w Hamburgu. Podpisanie tej petycji to pierwszy krok do powstrzymania męczarni tysięcy niewinnych zwierząt!

0 have signed. Let’s get to 1,500,000!