Ampliar i adequar el Pipican del parc de Can Barriga al barri de Bufalà, Badalona.

Ampliar i adequar el Pipican del parc de Can Barriga al barri de Bufalà, Badalona.

Creada
23 de septiembre de 2014
Dirigida a
Victoria
¡La petición ha conseguido su objetivo gracias a 593 firmas!

Por qué es importante esta petición

Iniciada por Alba AH

Som un grup d’usuaris del Pipican del parc de Can Barriga de Bufalà, Badalona. Ja fa un any que reclamem millores i adequació del recinte, havent entregat 252 signatures i aportat tres informes veterinaris a l’Ajuntament de Badalona en data 17/09/2013. També, amb diverses cartes a regidors via Consensus, al regidor de Via Pública i la regidora de Medi Ambient, durant els mesos de febrer, juny i juliol de 2014. Vàrem aconseguir respostes i compromís per part dels regidors, però també al·legant que era difícil mantenir net l’espai. Els compromisos dels regidors encara no s’han complert.

En data 23/09/2014, l’Associació de Veïns de Bufalà ha entregat una instància a l’Ajuntament recollint les reclamacions que s’adjunten en la part inferior d’aquesta petició.

Cal destacar també, el suport dels grups d’ERC, CiU, ICV-EUiA i PSC, amb els quals havíem contactat, dels quals l’Ajuntament també ha fet cas omís.

Us animem a que ens doneu el vostre suport per aconseguir les millores següents:

1. Que la tanca metàl·lica perimetral del Pipican sigui substituïda per una de més alta i segura. La tanca vigent ha provocat lesions als gossos i persones. Destaquem les lesions més greus en gossos han estat obertures en canal per la part inferior del cos.

Imatge1: http://i61.tinypic.com/jzwcut.jpg Imatge2: http://i59.tinypic.com/acqs28.jpg Imatge3: http://i57.tinypic.com/11log2p.jpg

 2. Que s’augmenti la freqüència de neteja de l’interior del Pipican, s’instal·lin més papereres en l’interior del recinte, s’inclogui un dispensador de bosses i es desinfecti la sorra.

Disposem només d’una paperera que sempre és plena perquè no es buida freqüentment de manera necessària. Habitualment, són els propis usuaris els encarregats de netejar les bosses d’excrements que sovintegen la part superior de la paperera col·lapsada.

La manca de desinfecció de la sorra és un perill sanitari pels gossos i per les persones que el freqüenten, sovint nens i nenes. Hem arribat a agafar puces – tant els gossos com les persones- i creiem necessària, doncs, aquesta desinfecció.

Imatge1 (paperera): http://i59.tinypic.com/2ewi4qp.jpg Imatge2: http://i60.tinypic.com/24q1kra.jpg

3. Que ampliïn la mida del recinte.

Bufalà és el segon barri amb més població de Badalona i això comporta un augment en el número de gossos. Hi ha una gran afluència de gossos al vespre i el Pipican resulta petit. Així mateix, entre els gossos que utilitzen aquest espai tenim races que per la seva grandària o activitat necessiten espai per córrer i aquest espai és insuficient actualment.  

4. Que incloguin una font dintre del recinte.

5. Que instal·lin més fanals al voltant del recinte. En horari d’hivern, les hores vespertines són de màxima afluència i creiem la il·luminació és necessària. Imatge: http://i58.tinypic.com/28041s4.jpg

 6. Que es faci una campanya d’exterminació d’erugues processionàries del pi al gener de cada any. El Pipican i el parc es veuen afectats pel problema de les erugues, que són verinoses i creen necrosi. S’han arribat a comptabilitzar fins a 72 erugues en una filera.

Ens adherim a les peticions d’altres Pipican de Badalona considerant que compartim necessitats i reclams. Denunciem la deficiència i manca de sensibilitat de les institucions badalonines que han descuidat els Pipican de la ciutat, i conseqüentment, els nostres gossos.

Així mateix, esperem que l’Ajuntament prengui les accions necessàries d’acord amb la nostra sol·licitud.

Victoria

¡La petición ha conseguido su objetivo gracias a 593 firmas!

Comparte esta petición