Sokak köpeklerine tecavüz eden M.G. kısıtlılık altına alınıp, tedavi görsün

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

MG (57) isimli şahıs yüzde 51 akli dengesi yerinde değil raporu olup, bu rapor doğrultusunda kız kardeşin kendisinin vasisidir. Ancak vasisi görevini yerine getirmemekte hatta daha önceki girişimlerimiz sonucunda şahsım bakım ve engelli maaşıyla ,ücretsiz toplu taşıma kullanım kartı kesilmiştir. Bu şahıs başı boş bir şekilde sokaklarda sabahtan akşama kadar gezmekte ve izbe bir evde tek başına yaşamaktadır,sokaklarda insanlardan para toplayıp onunla kemer almaktadır.

Bu şahıs görgü tanıklarının beyanı doğrultusunda son 10 yıldır aynı mahallede yaşamakta ve sokak köpeklerine tecavüz etmektedir. Sokak köpeklerini kuru ekmekle kandırıp boyunlarına kemer bağlayıp yaşadığı eve götürmektedir. Yine burada hayvanın ağzını kemerle bağlayıp(kendisini ısırmasın ya da ses çıkarmasın diye) tecavüz etmektedir. Şahıs defalarca mahallede yaşayan birçok hayvan sever tarafından köpeklere tecavüz ederken ya da köpekleri evine götürürken yakalanmış ve darp edilmiştir. Şahsı vasisi ile yaptığımız görüşmede durumu bildiklerini ancak yapacak bir şeylerinin olmadığını hatta kardeşi Uğur Güneş ‘ne yapalım, eve mi kapatalım, öldürelim mi, millet neler yapıyor beni abim onların yanında heykel alır’. Yine diğer kardeşi Ayla hanım ise ‘ben kardeşimi geneleve götürdüm orada kadınları yapamadı köpeklerimi yapacak’ dediler. Ve yine şahsın kardeşleri kendi çocuklarına şahıs bir şey yapabilir endişesi yüzünden evlerine almamaktadırlar.Bu şahsın yaşadığı mahalle en az üç ilköğretim(Barbaros,Pirireis ve Aliye Pozcu ilköğretim okulları) okuluna çok yakın ve her gün başı boş sokaklarda gezdiği için toplum güvenliğinin,sağlığını ve huzurunu tehdit etmektedir.

Bu bağlamda öncelikle şahsın vasisi görevini yerine getirmemekte ve suiistimal etmektedir. Şahsın ivedilikle vasi onayına bakılmaksızın kısıtlılık altına alınması ve tam teşekküllü bir hastanede tedavi altına alınması gerekmektedir.

Bugün Ceren imzanı bekliyor!

Ceren Saygılı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sokak köpeklerine tecavüz eden M.G. kısıtlılık altına alınıp, tedavi görsün». Ceren ve imza atan diğer 84 kişiye katıl.