1926'da çıkarılan kanunla ilçeye dönüşen SİVEREK'İN İL HAKKI GERİ VERİLSİN....

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

1926 yılında il olmaktan çıkarılıp ilçeye dönüştürülen ve kendilerine bugüne kadar 45 kez il olma sözü verilen Siverek halkı  60 yıldır il olma mücadelesi veriyor. Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği yıllardır müacedelesini sürdürüyor. Seslerini duyurabilmek için her türlü çabayı gösteren ve Siverek'in il statüsüne alınabilmesi için çeşitli platformlarda mücadele eden Siverekliler, 1996'da eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski başbakanlardan Tansu Çiler ve Mesut Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 13 politikacı hakkında maddi ve manevi tazminat davası açmıştı. şuanda 250.000 nüfus'a sahip olan 45 ilden daha  büyük olan siverek artık elinden alınan İL hakkını geri istiyor ve verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyor. bizler birer siverek'li olarak sonuna kadar ömrümüz yettiğince bu işin takipçisi olacağız..  ve asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

Bugün Mustafa imzanı bekliyor!

Mustafa Konal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «SİVEREK İL Olsun plakası 82 olsun..». Mustafa ve imza atan diğer 384 kişiye katıl.