SİGORTA ACENTELERİNİN FİKRİ ALINSIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Merhaba;

Bugün Tarih 09.05.2020 Günlerden Cumartesi ve biz Türkiye'deki sigorta acenteleri olarak hiç iyi bir güne uyanmadık. Sabit fiyatın hem tüketicinin, hem sigorta acentelerinin hemde çalışanları olumsuz etkileyeceği düşüncesi ile sabit fiyata dur demek için günlerce Tweet atıp durduk. Bugünse uyandığımızda sabit fiyat için zemin hazırlandığını gördük.

Resmi Gazete Sayı : 31122

09.05.2020 tarihinde yayınlanan bu yönetmelik biz acentelerin işyerine kilit vurması, birçok kişinin işsiz kalması, sigortacılık sektörünün işlevini kaybetmesi demektir. Piyasada haddinden fazla rakibimiz varken kiosk cihazları çıktı piyasaya. bu cihazlar Tuvtürk, Elektrik dağıtım kurumlarında, su idarelerinde, Tapu dairelerinde kurulacak. ve bunlardan gelen komisyondan giderler düşüldükten sonra bölgedeki acenteler ile paylaşılacakmış. Biz acenteler olarak bu durumun zaman içerisinde bizi bitireceğinin bilincindeyiz. Bu yönetmelik tüketicinin araştırma yapıp en uygun fiyatı ideal hizmeti seçmesini engeller niteliktedir. Sektörün can damarı olan acentelerden fikir alınmadan  getirilen bu yönetmeliğin acilen iptal edilmesini talep ediyoruz.