SGK sensör ve insülin pompalarını kapsasın

87

Hadi 100 imzaya ulaşalım!
1.000’den fazla imzası olan kampanyalar, başarıya 5 kat daha yakın!

Kampanya metni

Kızım, Tip 1 diyabetle mücadele ediyor ve her geçen günün bir savaş olduğunu söyleyebilirim. Bu hastalıkla yaşayanlar için hayat kurtaran teknolojiler olan sürekli glikoz gözlem sensörleri ve insülin pompaları ne yazık ki birçok aile için ulaşılması güç kalıyor. Bu cihazlar, kan şekeri seviyelerini daha doğru ve anlık ölçme imkanı sağlarken, insülin kullanıcılarının yaşam kalitesini ciddi şekilde artırıyor. Ancak bu hayati cihazlar, maalesef Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sınırlı bir şekilde karşılanıyor. Türkiye'de yüz binlerce Tip 1 diyabetli birey, bu cihazlara erişimde güçlük çekiyor.

Amerikan Diyabet Derneği, insülin pompalarının ve glikoz gözlem sensörlerinin Tip 1 diyabetli bireylerin günlük yaşamlarına nasıl olumlu etkilerde bulunduğunu gösteren pek çok araştırmaya işaret etmektedir. Bu teknolojiler, hem yaşam kalitesini yükseltmekte hem de uzun vadeli sağlık komplikasyonlarının riskini azaltmaktadır. Diyabetli çocuklar ve yetişkinler için bu ürünlere kesintisiz erişim, onların daha uzun, daha sağlıklı ve daha mutlu yaşamlar sürdürmesine katkıda bulunur.

Tüm bireylerin eşit sağlık hizmetlerine erişebilmesi adına SGK'nın, sensörler ve insülin pompalarını kalıcı olarak karşılamasını talep ediyoruz. Böylece daha fazla insan bu gelişmiş teknolojilerden yararlanabilir ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilir. Türkiye'deki Tip 1 diyabet hastalarının sesine kulak verin ve onların hak ettiği sağlık hizmetlerine erişimini sağlayın. Bu konuda dikkat çekmek ve değişim yaratmak adına bu dilekçeyi imzalamanız çok önemlidir.

avatar of the starter
Cansel GökmenKampanyayı Başlatan Kişi

Kampanya Güncellemeleri