FDA ONAYLI CYRAMZA ADLI KANSER İLACINI SGK KARŞILASIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Merhaba ,

2018 Ekim ayında 3. evre mide ca. teşhisi aldım. Ardından kemoterapi tedavisine başladım ve sitoredüktif cerrahiyle beraber HIPEC yöntemiyle ameliyat edildim. Metastaza uğramış organlarım çıkarıldı. Mide, yumurtalıklar ve barsağımın sol kısmı alındı, karın zarım temizlendi. Ameliyat sonrasında 10 aylık bir hastalıksız sürecin ardından hastalığın yeniden karın zarımda nüks ettiğini öğrendim. Kemoterapi tedavisine yeniden başlandı fakat FDA tarafından benim hastalığımın tedavisinde kullanımı uygun görülmüş ve faydası kanıtlanmış  CYRAMZA isimli ilacı SGK karşılamadığı için tedavim şu an eksik devam etmektedir.

Her insan gibi sağlıklı yaşama hakkım adına maddi durumumun yetersizliği nedeniyle tedavimin eksik uygulanması benim için bir dezavantajdır. Bu tarz hastalıklardan kurtulma şansını artıran ne kadar ilaç varsa hepsinin SGK tarafından karşılanmasını istemekteyim. Maddi durumu yeterli olan bu ilaçları rahatlıkla alıp kullanabilirken maddi durumu yetersiz olan hastalar maalesef ki eksik veya yarım kalan tedaviler nedeniyle bin bir sorunla hayatlarına devam etmek zorunda kalıyorlar.

İlgililerin konuyla alakalı yeniden değerlendirme yapmasını rica ederim.

Saygılarımla.