#sarosumadokunma

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 75.000.

Saros Korfezi dünyadaki ender güzellikteki denizlerden biridir.Akdeniz'in kirliliğe karşı korunması sözleşmesi kapsamında yurdumuzun önemli bir doğal varlığıdır.Kendi kendini temizleyen dünyadaki 2 denizden biri olma özelliğinin yanında, Kaptan Cousteau'nun tespitleri cercevesinde, Kızıldeniz'e eşdeğer dip güzelliğiyle de ünlüdür. Saros Körfezimiz yüzlerce deniz canlısı ve balık türüne ve endemik bitkilere sahiptir. Saros Körfezimizde FSRU denilen uluslararası likit doğalgaz ve petrol taşımakta kullanılan,100 bin tonluk ,dev kargo gemilerin barınacağı liman ve iskele yapılmak isteniyor.Saros Dayanışma Gönüllüleri ve bölge halkının çabalarıyla, projenin yapilmamasi icin, 50 bin imza toplanmış, Çevre ve Sehircilik Bakanlığı'na teslim edilmiştir. Botaş’ın ÇED dosyası ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın ÇED olumlu kararı Edirne İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir.Bölge halkının itirazlarına rağmen,iptal edilen ÇED raporu israrla 11 yıl önce 2009 yılında dönemin şu an olmayan Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yazılan ve şimdi bize dayatılan 2009/7 nolu genelgeyle tekrar uygulamaya alınmak isteniyor, ancak genelge Saros FSRU liman davasına uygun değildir.Mahkemece görevlendirilen 10 farklı disiplinden 10 bilim insanı ÇED raporunda yüze yakın bilime, bölge planlarına ve ÇED yönetmeliğine aykırılıklar tespit etmişlerdir.Edirne İdare Mahkemesi'nce ÇED olumlu kararının iptali davasında 14 ayrı hukuksuzluk hüküm altına alınmıştır. Hukuksuzca yapılan bu ÇED sürecinin iptali için desteğinizi bekliyoruz.