Doğrulanmış başarı

Rabia tekrar yürüyebilsin

Bu kampanya 223 destekçi ile değişim yarattı!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Rabia Armutçu (19), 7 ay önce omur iliğinde çıkan kötü huylu tümör nedeniyle yatağa mahkum oldu. Armutçu, yürüyerek gidip okuldan diplomasını almak istiyor.

Yıldırım Tepe Mahallesi’nde ikamet eden Armutçu, lise son sınıftayken denge kaybı yaşayarak okulun bahçesinde yere düştü.

Bunun üzerine Armutçu, İskenderun ilçesinde hastaneye  giderek, doktora okulda birden düştüğü söyledi.

Daha sonra iddiaya göre hastane doktorunun Armutçu’yu okul kıyafetiyle görmesi üzerine, rapor alıp okuldan kaytaracağını düşünmesi üzerine Armutçu’yla ilgilenmedi.

Bir süre sonra Adana Numune Hastanesi’ne giden Armutçu, burada omur iliğinde tümör’ün bulunduğunu öğrendi. Daha sonra Adana Balcalı Hastanesi’nde ameliyat olma kararı alındığını fakat hastanenin ameliyat bölümünde çıkan yangın nedeniyle kendisine açılacak ameliyathane için kendisinden 3 bin TL para istendiğini söyledi.

Kısa süre sonra 3 bin TL parayı topladıklarını ve ameliyata gidiğini belirten Armutçu, şunları kaydetti:

“İlk ameliyatımda yürüyordum. ikinci ameliyatımda da omurga kemiklerimi aldılar. Ondan sonrada yapay kemiklerimi aldılar. Yürüyememeye başladım. Sonra İskenderun’da kemoterapi gördüm. Şuan benim fizik tedavim için büyükşehirlere gidip oralarda tedavi görmem gerekiyor. Ailemin de maddi durumu çok kısıtlı. 12’inci sınıfta oldu ve ben mezun oldum hala gidip diplomamı alamadım. Ben burada Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Bana yardım etmesini istiyorum. Ben yürümek istiyorum başka bir şey istemiyorum. Tekrar ayaklarımı istiyorum. Çevik kuvvet olmak istiyordum bütün hayallerim söndü” dedi.

Bugün Mehmet imzanı bekliyor!

Mehmet ÖZTÜRK bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanlığı: Rabia tekrar yürüyebilsin». Mehmet ve imza atan diğer 222 kişiye katıl.