ROP Muayenehanesi ayrı bir kata alınsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve tarafına Berrna Ben bu kampanyayı başlattı

Antalya Eğitim ve Araştırma hastanesinde, ROP Muayenehanesi, 2.katta. Oraya ulaşana kadar yarım saat asansör sırası/savaşı veriyor, Fizik Tedavi ve Göz Polikliniklerinin içinden geçiyor, onlarca insanı aşıyorsunuz. Kalabalık, havasızlık, enfeksiyon... Transportla da gelen hasta var, ailesinin kendi getirdiği hasta da... Sabah damla damlattırmak için, öğleden sonra muayene için geliyoruz. Yani aynı kalabalığı, havasızlığı, çileyi 2 kez çekiyoruz. Giriş kata, sakin olan bir bölüme alınırsa hem bebekler, hem aileler bu rezilliği çekmez.

Bilgi;

ROP muayenesi (Prematüre Retinotapitisi) , erken doğan çocuklarda ortaya çıkan, takip edilmesi ve zamanında önlem alınması gereken bir göz hastalığı. Önlem alınmaz ise körlüğe kadar gidebiliyor. Tüm prematüre aileleri bilir.

Prematüre bebekler, küvöz sonrası normal hayata adapte olmaya çalıştığı zamanlarda hijyen çok önemli. İhmal edildiği taktirde, zaten düşük olan bağışıklık sistemi zarar görüp ciddi rahatsızlıklara neden olabilir.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.