AMELİYATHANE TEKNIKERLERININ GÖREV TANIMI DUZELTILSIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Ameliyathane Teknikerleri 2 yil boyunca pratik ve uygulamalı sekil de eğitim gördü  egitim görüldüğü halde hala Ameliyathane Teknikerlerinin gorev tanimi netlesmis degil duzgun bir gorev tanimi olmadigindan Ameliyathane bolumunu okuyanlar is bulamiyor.öteki sorunumuz sertifikalı kişilerin çalıştırılması büyük bir sorundur Ameliyathane birimin de gercek sahiplerinin calistirilmasini   istiyoruz.Çünkü Ameliyatlara scrub ve sirküle olarak girebiliyoruz. Hastaneler de sirkule ve scrup sekilde vakalara girerek egitimini aldik.Ama şu an bizim işimizi hemşire ve yardımcı personeller yapmakta. Görev tanımımız son maddesinde parantez içinde cerrah isterse steril girebilir maddesinden dolayı sürekli muallakta kalan bir mesleğimiz var.

Artık görev tanımımız cerrahların ağzından çıkacak sözlere bağlı kalsın istemiyoruz. Bizler mesleğimizi çok seviyoruz, lütfen sesimizi duyun!  görev tanimimizdaki kac tane sıkıntılı maddeler         ğ) Cerrahi işlem sırasında hekimin uygun gördüğü durum ve şekilde cerrahi ekibe yardım eder. Maddesini çıkarılmasını istiyoruz steril ve scrup şekilde vakalara girilmesini istiyoruz                              ç) Her bir işlemden veya ameliyattan sonra ortamın temizlenmesini ve dezenfeksiyonunu sağlayarak yeniden kullanıma hazır hale getirilmesini sağlar.    İbaresini görev tanımından çıkarılmasını istiyoruz bizler sağlık personeliyiz temizlik personeli değiliz bu iki madde yüzünden ozellerde bile iş bulamıyoruz Ameliyathane Teknikerileri 2 yil boyunca egitim gordu  sirkule ve scrup şekilde ameliyatlara girdiler  bütün vakalara girebilme hakina sahip olması lazimken sertfikali kişilerin çalıştırılması büyük bir ayıptır.    Daha önceki ismi “Cerrahi Teknikerlik” olan bölüm 2009 yılında yapılan torba kanun değişikliği ile “Ameliyathane teknikeri”olarak değiştildi. Ameliyathane hizmetleri Adı altında eğitimi verilmeye başlanmış ve mezunlara bunlara teknikeri ünvanı verilmiştir.

Daha önceleri görev tanımı zaten sıkıntılı olan bölümümüzün görev tanımı 2011 ve 2014’te yapılan tekrar değişiklik ile içinden iyice çıkılmaz bir duruma sokmuş özel hastaneler bunu bahane ederek Ameliyathane Hizmetleri mezunlarını işe almamakta ısrarlı bir duruş sergilemekte bizde bu bölümün mezunları olarak mağdur edilmekteyiz çünkü özel hastanelerde görev tanimindaki sıkıntıyı dile getirerek bizi Ameliyathane ye almıyorlar sağlık bakanlığı bu ana kadar bir cok defa görev tanimindaki sıkıntıyı gidereceğini söylediler ama hepsi lafta kaldı.

Tabi hastanelerin sağlık bakanlığının emri ile hemşirelere 2 aylık bir eğitim vererek onlara sertifika verilmesi sağlanmaktadır dolayısıyla hastanelerde Ameliyathane Teknikerine yapılan yanlışlar yüzünden ihtiyaç duymamakta ve devlet personel başkanlığına ve Türkiye Kamu Hastaneler Kurumuna personel ihtiyacında bulunmamaktadır. Böylece sağlıkta 2 aylık sertifikalarla görev de hataların önü açılmaktadır.

2 yıllık içinde gereken dersler fazlasıyla alınırken sertifikalıların bölümümüze tercih edilmesi gerçekten acı verici bir tablo  görev tanımındaki karmaşıklığı gidermek ve devlet hastanelerinde yeterli sayıda kontejan açılmasını sağlamak temel amaçlarımız arasında umuyorum ki; yakın zamanda hakkımız olanı alırız ve bin bir fedakârlıklarla okuyup mezun olduğumuz bölümden özel hastanelerde ve devlette de çalışma imkanı buluruz.

Yeni Saglik Bakanımızın yaşanan bu sıkıntılara derhal çözüm bulmasını umuyorum... saygılarımla

Bugün Rıdvan imzanı bekliyor!

Rıdvan Taş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ridvantas.21211@gmail.com: AMELİYATHANE TEKNIKERLERININ GÖREV TANIMI». Rıdvan ve imza atan diğer 593 kişiye katıl.