0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Adnan Sarımeşe isimli şahıs, ufak bir çocuğa sokak köpeği saldırdığı için tüm sokak hayvanlarına ve hayvan severlere yönelik tehditlerde bulunmaktadır. Hesabında herkese açık ayarda bırakarak silahı olduğunu belirtip, ölüm tehditleri savurmaktadır.

Öncelikle, sokaklar yalnızca insana ait yaşam alanları değildir. Sokak hayvanları belediyeler tarafından aşılanmış olup, bu bölgelerin kuduz hastalığı gibi bir problemi yoktur. Ayrıca sokak hayvanları bu bölgedeki duyarlı kişilerce beslenmektedir.

İkinci olarak; Hiçbir sokak hayvanı kendisine saldırılmadığı, tekmelenmediği veya tahrik edilmediği sürece insanlara zarar vermemektedir. Ülkemizde ne yazık ki hayvanlara yönelik tecavüz, darp, ölüm suçlarına karşı caydırıcı bir ceza bulunmamaktadır. Bu suçu işleyenler ufak para cezaları ile serbest bırakılmaktadır.Bu serbestlikte ise cinayetlerin sonu gelmemektedir. Oysa biz bu kişilerin para cezası değil, "hapis cezası" almalarını istiyoruz. Unutmamalıyız ki bir hayvanı katledebilen insan, toplum için de bir tehdit unsurudur. Başka bir gün şiddetini kime yönlendireceğini bilemeyiz.

Belirtilen kişiye dönersek, elinde silah olduğunu ifade etmiş ve silahı ile tehditlerde bulunmaktadır. Sokaklarda silah sıkma tehditleri, hayvansever ve gazetecilere yönelik tehditler, sokak hayvanlarını öldüreceğini söyleyip tehditlerde bulunmak apaçık "SUÇ" tur. Konuyla ilgili gerekli önlemi almak için ilgili güvenlik birimlerimize rica ediyoruz.Ayrıca tüm siyasilerimizden hassasiyet ve adalet talep ediyoruz. Önemli sanatçı, gazetecilerimizden de desteklerini diliyoruz.

Biz hayvan severler olarak kendi imkanlarımız ile sokak hayvanlarına kulübeler yapıyoruz ama bazı vicdansızlar emeklerimizi tekmeliyor. Biz tok iken sokak hayvanları da aç kalmasın derken, onlar koyduğumuz mama kaplarını çöpe atıyor. Sokak hayvanlarının hakettiği barınaklarda hapis kalmak değil, sokaklarda bizimle hayatı paylaşmaktır. Lütfen hayvanlara yönelik şiddeti durdurmak için emeklerimizi çöpe atanlara yönelik caydırıcı nitelikte olacak "hapis cezası" talep ediyoruz. Sokaklarda şiddet ve silah sesleri duymak istemiyoruz. Zehir, kurşun, şiddet, tecavüz, tehdit istemiyoruz. Barış ve vicdan istiyoruz!

Bugün Gizem imzanı bekliyor!

Gizem Mt bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ortaca'da sokak hayvanlarına yönelik silahı ile ölüm tehditleri savuran şahsı durduralım.». Gizem ve imza atan diğer 659 kişiye katıl.