Motosiklet Hırsızlık

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

İstanbul ve birçok ilde süreklilik haline gelen hatta büyük bir sektöre dönüşen otomobil ve motosiklet hırsızlığı sebebiyle araçları çalınmış insanların mağduriyetlerini yetkililere duyurmak için oluşturulmuş bir kampanyadır. Çalınan araçların bulunmasına yönelik neredeyse hiçbir girişimin olmayışı ve "hayatta böyle şeyler de var, olmuş işte" anlayışı bu hırsızların günden güne daha da cesurca hareket etmelerine sebep olmaktadır. Vergi ödemeyen, faturasız mal alan ve mal satan motorcu tamirci esnafi büyüyen bu suç gruplarına destek olmaktadır.

Gece saatlerinde plakasız motosikletler ile ayni yontemlerle sokak sokak keşif yapılmakta ve bu plakasız motorlar gün ortasında trafikte bile rahatça kullanılmakta. Bazen gün ortasında göz göre göre araçların çalınması ise kuşkusuz bu suçluların cesaret bulduğunun bir göstergesi.

Neredeyse yarı yarıya vergi ödenen bir alanda bu kadar rahat hırsızlık olaylarının gözlenmesi düşündürücü ve incelenmesi gereken bir konudur. Çalınan araçlar için "geçmiş olsun, gitmiştir o" demek yerine bu araçları bulmaya yönelik çabayı yetkililerden beklemek bu olaydan mağdur olmuş her vatandaşın hakkıdır. Buna dur diyecek olan da yetkililerdir.