BİGA ORTAOKULU YIKILMASIN MÜZE OLSUN...

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Biga Orta Okulu Yıkılmasın Müze olsun…

22/02/2020 Cuma  günü BİGA ORTA OKULU’nda son zil çaldı. Son zille birlikte Biga’nın tarihinde önemli bir yeri olan okulumuz boşaltıldı ve şimdi sessizce yıkılmayı bekliyor.

Kentler, değerleriyle güzelleşir, geçmişiyle bir karakter ortaya koyar, geleceğini biçimlendirir.

Biga Orta Okulu sadece bir okul değildir. Cumhuriyet tarihi içinde Biga da doğmuş neredeyse tüm Biga’lıların ya kendilerinin, ya çocuklarının, ya torunlarının, ya kardeşlerinin, ya yeğenlerinin bir dönem okulu olmuş, acı tatlı anıları biriktirmiş Biga tarihinde ve  Biga’lıların kalplerinde ölümsüz yerini almıştır.

Şimdi Biga Orta Okulu yıkılacak diyorlar.

Bu hepimizin yüreğinde onarılmaz yaralar oluşturacaktır. Üzülüyoruz, kırılıyoruz, çözüm arıyoruz. Yardım ve anlayış istiyoruz.

Peki biz ne yapabiliriz diyenler var.

Yıkılacak, yerine yenisi ve daha güzeli yapılacak diyenler var.

Peki sizlere soruyorum, yıkılan çocukluk anılarımızı, hatıralarımızı da yeniden yerine koyabilecek misiniz? Okullar sadece bina değildir. Biga Ortaokulu da sadece bir okul değildir.

Bu konuda medya lokum'daki köşemde 24 ve 25 Şubat'ta yazdığım yazılarımı ve okulumuzun son fotoğraflarıyla, okulumuzun son öğrencilerinin duvar yazılarına ulaşabilirsiniz.

Yazılara ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklayınız.

24 Şubat tarihli yazım için: http://www.medyalokum.com/2020/02/24/elveda-biga-ortaokulu/

25 Şubat tarihli yazım için: http://www.medyalokum.com/2020/02/25/biga-ortaokulu-duvar-yazilari/

Bu imza kampanyasıyla amacımız okulumuzun yıkılmasın müze olarak Biga’mıza kazandırılsın demektir.

Şimdiye kadar okulumuz bize çok şey verdi ve şimdi okulumuzun bize ihtiyacı var, bu nedenle ‘’Biga Orta Okulu Yıkılmasın Müze olsun’’ imza kampanyasını başlatıyorum. Ve tüm BİGA ORTAOKULLULARI imza kampanyama destek vermeye davet ediyorum.

Bu kampanya da okulumuzdan bu sene diploma alacak kardeşlerimizi  temsilen hedefim 2020 imzaya ulaşmak olacak.

Sizlerinde desteğini bekliyorum.