Petición cerrada

Per un 21-D NO LABORABLE. Garantim el dret a vot i la conciliació

Esta petición ha conseguido 39.208 firmas


[Versió en castellà]

Reclamem que el 21 de DESEMBRE sigui reconegut com a dia NO LABORABLE, NO RECUPERABLE I RETRIBUÏT perquè es pugui garantir l'exercici del dret a vot i facilitar la conciliació laboral i familiar.

El President del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha convocat eleccions autonòmiques a Catalunya el proper dijous 21 de desembre de 2017, en virtut de l'aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

D’acord amb l’article 13.6 del Reial Decret 605/1999, de 16 d’abril, de regulació complementària dels processos electorals, si el dia fixat per a la celebració de les eleccions no és festiu es considerarà inhàbil a efectes escolars en el territori corresponent.

La convocatòria d'eleccions un dijous no prioritza el dret a l’educació perquè s’afegeix un nou dia no lectiu al calendari escolar que coincideix, a més, amb el final del trimestre.

La nostra demanda:

  • Reconèixer el 21-D com a dia NO LABORABLE, NO RECUPERABLE I RETRIBUÏT. Aquestes eleccions se celebren en un context d'anormalitat política i reconèixer aquest dia com a no laborable entenem que ajudaria a què la jornada electoral transcorregués amb més normalitat.

Les nostres raons:

  • Perquè l’exercici del dret de vot es pugui desenvolupar amb totes les garanties.
  • Per facilitar la conciliació de totes les famílies. Les eleccions a l'Estat espanyol se celebren en diumenge i no en un dia laborable, fruit del consens social, justament per garantir que l'activitat laboral i lectiva no afecti el lliure exercici del dret a vot del conjunt de la ciutadania.
  • Aquesta mesura es podria haver evitat fàcilment perquè, d’acord amb la LOREG (Ley Orgánica del Régimen Electoral General), les eleccions anticipades s’han de celebrar en 54 dies naturals després de la publicació de la convocatòria al BOE (Butlletí Oficial de l'Estat). 


Hoy: FaPaC cuenta con tu ayuda

FaPaC (Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya) necesita tu ayuda con esta petición «Mariano Rajoy: Per un 21-D NO LABORABLE. Garantim el dret a vot i la conciliació». Únete a FaPaC y 39.207 personas que ya han firmado.