Manifest per una Sanitat Pública i Universal

Manifest per una Sanitat Pública i Universal

Creada
7 de noviembre de 2012
Dirigida a
Govern de la Generalitat de Catalunya
Petición cerrada
Esta petición ha conseguido 1262 firmas

Por qué es importante esta petición

Benvolguts amics i amigues,

La crisi econòmica actual aboca a milers de persones a l’exclusió, la violència, la malaltia i la mort. L’atur, els desnonaments o la pobresa són, també, problemes de salut. Són pèrdua d’autoestima, de la dignitat personal, de les ganes de viure, de ser i de realitzar-se. Volen dir malaltia mental, física i suïcidi. Cal que ens enfrontem a les causes d’aquesta crisi però és fonamental que sapiguem gestionar-la. Una societat més malalta necessita d’un millor sistema de salut. Una societat més pobra necessita un millor sistema educatiu. Sembla clar que el nostre Govern, obsessionat en retallar i enderrocar, no creu en una Sanitat i una Educació públiques, universals i de qualitat. Ara mateix, el sistema sanitari català es troba en la pitjor crisis de la seva història. Una greu crisis econòmica (reducció del pressupostos, dificultat per controlar la despesa hospitalària..), del model de gestió (fragmentació en centenar d'entitats, manca de control i processos de denúncies per malversació en marxa ...) i del model assistencial (centrat en l'atenció hospitalària, retards en diagnòstics i tractaments, problemes de seguretat, activitats no efectives...). Som més febles quan més se’ns necessita.
Davant d’aquesta penosa situació us convidem a participar a la Nit de Vetlla per la Sanitat Pública el proper 22 de Novembre a partir de les 21 hores a la Plaça del Rei de Barcelona. Volem trobar-nos per expressar el nostre rebuig a les polítiques que ataquen, agredeixen, humilien i violenten la nostra sanitat. Si treballes en un Hospital, un Centre de Salut Mental, a l’Atenció Primària, en un CAS, en sociosanitari, formes part dels Serveis Públics de Salut o ets un ciutadà que estimes i valores el que tant ens ha costat, vine a la vetlla. Porta espelmes i un desig d’esperança escrit en un paper.
Volem trobar-nos perquè volem ser a prop, acompanyant-la i vetllant-la, perquè volem estar junts en aquesta situació tan dolorosa, perquè tenim el deure d’alçar la veu i denunciar el que li estan fent i perquè no estem disposats a que se’ns mori als braços.

Petición cerrada

Esta petición ha conseguido 1262 firmas

Comparte esta petición

Destinatarios de la petición

  • Govern de la Generalitat de Catalunya