Kampanyanın muhatabı: ÖSYM ve 2 diğer muhatap daha

LYS Matematik Sınavında Müfredatın Dışında Sorulan Sorular İptal Edilsin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Biz öğrenciler olarak çoğumuz bu sınavlara uzun süredir çalışıyoruz, emeklerimizi, saatlerimizi ve en önemlisi de sağlığımızı feda ediyoruz. Sınava tam olarak hazırlanmak için Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu ders kitabını baz olarak konularımızı çalışıyor, yine Milli Eğitim Bakanlığının yayınlamış olduğu "Kazanım Testlerini" çözüyor ve Talim Terbiye Kurulunun hazırlamış olduğu müfredata göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bugün LYS-1 Matematik sınavında 135 dakikada bu emeklerimizin karşılığını almak için ter döktük. Fakat ÖSYM'nin hazırlamış olduğu sorularda Uzayda Doğru ve Uzayda Düzlem Denklemleri konusundan bu sene müfredattan kaldırılmış sorular bulunmaktaydı.Bu durum konuyu daha önce hiç görmemiş öğrencilerin soruyu anlamak için düşünürken vakit kaybetmelerine ve boş bıraktıkları için diğer sorulara süre ve motivasyon olarak geride devam etmelerine ; konuyu bilen mezun öğrencilerin veya  özel eğitim kurslarında/dershanelerde/etüt merkezlerinde bu konuyu öğrenen öğrencilerin ise pratiklikle çözüp vakit kazanmalarına, motive olmalarına sebep olmuş ayrıca "eğitimde eşitlik" anlayışı bozularak ders kitaplarından çalışan öğrenci ile ek ders alma imkanına sahip öğrenciyi birbirinden ayrı tutmuştur.

Hayallerimiz için 1 netin bile önemli olduğu bu sınavda 2 tane sorunun müfredat dışı sorulardan oluşması bizi hayal kırıklığına uğratmıştır. Eğer sınavın 'adil' olarak değerlendirilmesini isteniyorsa öğrenciler arasındaki bu farkı ortadan kaldırılmalı,her öğrenci sorumlu olduğu konulardan puanlandırılmalı ve sıralanmaya alınmalıdır.

Bu soruların iptali için gereğinin yapılmasını arz ederim.

Bugün Kemal Berk imzanı bekliyor!

Kemal Berk Isler bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «LYS Matematik Sınavında Müfredatın Dışında Sorulan Sorular İptal Edilsin!». Kemal Berk ve imza atan diğer 5.477 kişiye katıl.