Başarı

KYK öğrencileri, ilk ders gününde yurda yerleşme mağduru olmasın.

Bu kampanya 797 destekçi ile değişim yarattı!

Yaz okulu döneminde nöbetçi yurtlarda sistem değişikliklerinden kaynaklı öğrenci yerleştirme sorunlarından sonra Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) yurt açılış tarihleriyle yurtta kalan öğrencileri tekrar mağdur ediyor. Yurtta barınan öğrencilerden Eylül ayı tam ücretini aldığı halde, ülke genelinde bir çok üniversitede derslerin başlayacağı 24 Eylül tarihinde yurtlarını açma kararı alarak KYK, bu kararıyla şehir dışından gelen öğrencileri zor durumda bırakacak. Yurda yerleşme sürecinde öğrenciler, öncelikle valizlerini yüklenip odalarına giriş yapacak ve nevresimlerini ilgili birimden alıp elbiselerini dolaplarına boşaltacak ancak aynı zamanda ilk ders günü olması dolayısıyla ayağının tozuyla, duşunu alıp dinlenemeden dahi aynı gün derse de girmek zorunda. Yurda yeni kayıt yapacak öğrencilerin geçecekler kayıt prosedürleri de cabası. KYK, ders başlangıcı daha erken olan öğrencilerin nöbetçi yurtlardan faydalanabilmesinin önünü, neyse ki, açıyor. Ancak bu öğrenciler de nöbetçi yurtta asil yurtlarına geçiş yaparken aynı durumdan mağdur olacak. KYK Genel Müdürlüğü'nün bu konu hakkında gereken işlemleri yapması ve yurt açılış tarihlerini 17 Eylül'e almasını arz ederiz.

Bugün İshak imzanı bekliyor!

İshak Alpaslan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «KYK öğrencileri, ilk ders gününde yurda yerleşme mağduru olmasın.». İshak ve imza atan diğer 796 kişiye katıl.