Doğrulanmış başarı

Bu kampanya 1.873 destekçi ile değişim yarattı!

Bilindiği üzere ülkemizde olan Koronavirüs salgını nedeniyle önce üniversiteler 3 hafta tatil edilmiş, devamındaki süreçte ise “Uzaktan Eğitim” kararı alınmış ve üniversitelerde bahar döneminin bu şekilde bitirileceği kesinleşmişti. Bu kararın ardından Kırıkkale Üniversitesi vize ve final sınavları hakkında bir karar almış, bu kararın biz öğrencileri mağdur edeceğini düşündüğümüz için sesimizi duyurmak adına bu kampanyayı başlatmış bulunmaktayız.

Karara göre, vize ve final sınavlarının aynı gün yapılacağı söylenmekte ve öğrencilerin tüm konulardan sorumlu tutulacağı bilinmektedir. Kısa süreçte her gün çifte sınava girmek ve bu sınavlara hazırlanmak hepimiz için zor olacağı gibi mezuniyeti olan öğrencilerin de mezuniyetlerinin gecikmesine neden olacaktır. Ödev ve elektronik sınav yardımıyla eğitimlerini sürdüren üniversiteler daha önce mezun verecek, bizim mezunlarımız onların gerisine düşecektir. Ayrıca bir dönemde 12-13 adet ders alan bir öğrencinin, sınav haftasında yaklaşık 26 adet sınava girmesi sizce ne kadar doğrudur? Hepsine nasıl hazırlanacaklardır?

Öğrencilerin eğitim hayatını etkileyen ve dolaylı yoldan strese maruz bırakılarak, ruh hallerini de olumsuz etkileyecek bu karardan ivedilikle dönülmesini, öğrencilere yardımcı olacak ve kolaylık sağlayacak bir sınav sisteminin getirilmesini istemekteyiz.

Dipnot:

Üniversite’nin e-posta adresi: mail@kku.edu.tr

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı e-posta adresi: webinfo@iletisim.gov.tr

YÖK e-posta adresi: webadmin@yok.gov.tr

Bugün Özgür imzanı bekliyor!

Özgür Özcan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ’NDE VİZE VE FİNAL SINAVLARININ BİRLİKTE YAPILMASINI İSTEMİYORUZ! @kirikkaleunv». Özgür ve imza atan diğer 1.872 kişiye katıl.