Kiralara Üst Sınır Getirilsin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 75.000.
75.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanya Change.org’da en fazla imzalanan kampanyalardan birisi olur.

TBMM ve tarafına KiracıHareketi bu kampanyayı başlattı

Kiralık konut fiyatları son bir yılda çok hızlı bir yükselişe girdi. Pandemi koşullarında yaşamak git gide zorlaşırken, maaşlara yapılan zamlar enflasyon karşısında hızla erirken, yurttaşlar büyük istihdam ve gelir kayıpları yaşarken başta İstanbul, İzmir, Eskişehir gibi büyükşehirler olmak üzere son birkaç aydır ortalama kiralar asgari ücret sınırlarına dayandı.

Günbegün artan kiraların temel gerekçesi konut kiralama ve satışının tamamen “serbest piyasanın insafına” bırakılmasıdır! Bunun sonucu olarak bugün inşaat maliyetlerinde artışla konut üretiminin azalması, yüz yüze eğitim ile üniversite öğrencilerinin kiralık konut arayışına girmesi gibi talep artışları astronomik kiralar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kiralık konutların sayısının azlığı ve pahalılığı yüzünden sağlıklı, güvenli ve yaşamaya elverişli konut talebi de ikinci plana atılmış durumda. Oysa ki deprem tehlikesi olan şehirlerde güvenli konutlarda yaşamak temel hakkımızdır.

Barınmanın kamusal bir hak olduğunu hatırlatıyoruz!

• Gerekli hukuksal düzenlemeler derhal yapılmalı! Kiralara acilen üst sınır getirilmelidir!
  • Konutların depreme dayanıklılığı, güvenilirliği, sağlık olup olmadığı denetlenmelidir!
0 kişi imzaladı. Hedefimiz 75.000.