Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş

Adalet ve Kalkınma Partisinin 16 Haziran 2013 günü gerçekleştirdiği mitinge katılan vatandaşları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlarla taşıması büyük tepki topladı. Bu araçların kullanımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne herhangi bir ücret ödemediği iddiasına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi paylaştığı 3 adet 17 Haziran 2013 tarihli banka dekontu ile cevap verdi. Bu banka dekontlarının herhangi bir sözleşme detayı içermediği ortadadır.

Bu yüzden:

1. Kiralanan otobüslerle ile ilgili sözleşme ve faturaların paylaşılmasını;

2. Kiralanan deniz araçları ile ilgili sözleşme ve faturaların paylaşılmasını;

3. Pazar günü kaç adet deniz ve kara aracının, hangi saatler arasında kullanıldığının açıklanmasını;

4. Kullanılan deniz ve kara taşıtlarının hangi hatlara ait olduğunun açıklanmasını;

5. İETT’nin elinde kaç adet otobüs ve vapur bulunduğunun ve bunların 16 Haziran 2013 günü hangi hatlarda görev yapmakta olduğunun açıklanmasını;

6. 16 Haziran 2013 Pazar günü seferlerin aksamaması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ne gibi önlemler aldığının paylaşılmasını;

7. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden deniz ve kara araçları kiralayabilme şartlarını ve eğer bu şartlarda geçtiğimiz 5 yıl içinde değişiklikler olduysa gerçekleşen değişikliklerin açıklanılmasını;

8. Kiralanan araçların herhangi bir bayrak, flama ya da propaganda amacı teşkil edebilecek görsel malzeme ile donatılmasının yasak olup olmadığına netlik getirilmesini;

9. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin daha şeffaf bir belediyecilik sergilemesi adına bundan sonra yapacağı sözleşme ve ihaleleri internet sitesinde paylaşmasını;

Talep Ediyoruz.

Bu konuyla ilgili en kısa sürede bir açıklama yapılmasını ve bilgilerin kamuoyuyla derhal paylaşılmasını bekliyoruz.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı
    Kadir Topbaş

onur çiftci bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 19.799 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün onur imzanı bekliyor!

onur çiftci bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kazlıçeşme Mitingi'nde Kiralanan Araçların Kiralama Bilgilerini Açıklayın! @ibbbeyazmasa #şeffafibb». onur ve imza atan diğer 19.798 kişiye katıl.