Kapadokya bölgesindeki ören yerlerinde güneşin altında bekleyen develer kaldırılsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

KAPADOKYA BÖLGESİNDE ÖZELLİKLE ÖREN YERLERİ ÖNLERİNDE SIRF FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN GÜNEŞİN ALTINDA SAATLERCE BEKLEYEN DEVELER KALDIRILSIN.

Kapadokya bölgesi, her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaretine ev sahipliği yapıyor. Buraya gelen turistlere develer ile fotoğraf çekme hizmeti verip para kazanmak amacıyla, onlarca deve, Özellikle Paşabağları, Göreme Açık Hava Müzesi alt otoparkı, Ortahisar Kalesi alt tarafında vb ören yerleri önünde uygunsuz koşullarda ve güneşin altında saatlerce bekletiliyor.  Sırf zevk olsun diye birkaç dakika binmek için ve fotoğraf çektirebilmek için orada tutulmaları insanlık dışı bir uygulamadır. Üstelik Kapadokya gibi doğal güzelliğe sahip bir alanda fotoğraf çekilecek onca alternatif varken…

Lütfen bana, develer çöl sıcağına, dondurucu soğuğa, açlık ve susuzluğa alışkın gibi bir klişe ile gelmeyin. Sahipleri tente altında gölgede beklerken, güneşin altında tüm gün bekletilen ve bakımsızlıktan ayakta duramayan develerin halleri içler acısı, siz de ortak olmayın.

Kaldı ki, her ne kadar dayanıklı olsa da Türkiye’de doğal ortamı bile olmayan, çöllerde yaşaması gereken bir hayvandır.

Deveyi görüp de, siz hala develerle mi yolculuk yapıyorsunuz veya Arapça mı harfler kullanıyorsunuz diye soran ve bizi Arap ülkesi sanan turistlerden de kurtulmuş oluruz bu sayede.

Son zamanlarda, İzmir, Antalya, Kuşadası, Adalar gibi birçok belediye fayton turlarını kaldırırken, Kapadokya’da da develerin kaldırılması gerektiği kanaatindeyim. Anadolu’da git gide sayıları azalan ve 2000’e kadar düşen develerin daha iyi şartlar altında bakılması gerekmektedir.

Eminim sizler de bu durumun farkındasınızdır ve bu kampanyayı imzalayıp sosyal paylaşım ağlarında paylaşarak bana bu konuda destek olursunuz.

Develerin bakımsız kalmasına göz yumanlara ortak değil, engel olalım.

Bana yardımcı olan, olmaya çalışan, destek veren herkese teşekkürler.