Kanser Tedavisinde kullanılan "KEYTRUDA", SGK'nın karşıladığı ilaçlar arasına girsin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 75.000.

Günümüzde artık kanser hastalığı grip kadar yaygın bir hale geldi. Ancak tedavi süreci maalesef ki grip kadar basit değil.

İnsan görmeden anlamıyor gerçekten. Kuzenimin eşi Seda ablam daha 27 yaşında. 1 buçuk yaşında bir kızı var. Mide kanseri tanısı konuldu ve dördüncü evrede. Kemoterapi alamıyor. İhtiyacı olan 'KEYTRUDA' adında bir ilaç. Kanserde özellikle PD-L1 enzimi olan tümörlerin tedavisinde kullanılan "Pembrolizumab" etken maddeli "KEYTRUDA 100mg" ilaçlarını sosyal güvenlik kurumumuz SGK karşılamıyor ve ilaç masraflarını ödemiyor. İlacın etki edebilmesi için 3 haftada bir kullanılması gerekiyor. İlacın tek seferlik maaliyeti 23.784 TL.

İlacı 2 yıl boyunca 3 haftada bir kullanması gerekiyor Seda ablamın.

İlaç bazı ülkelerde kullanılmaya çoktan başlandı. Avrupa Birliği’nde ise 2 yıl önce kullanıma basladi. T.C. Sağlık Bakanlığı'nın yurtdışından teminine izin verilen ilaçlar listesine 2016 yılının ortasında alındı. Yani parasını vererek ilacı alabiliyorsunuz. Paranız yoksa alamıyorsunuz.

Ülkemizde Türkiye İlaç ve Tıbbi cihaz kurumundan izin alarak ve sonra parasını ödeyerek alabiliyorsunuz ancak bu ilacın tedavi masraflarına katlanmak mümkün değil.

KEYTRUDA ilacının SGK tarafından yurtdışından ithal edilebilen ve ücreti ödenenler listesine alınmasını talep ediyoruz. Bunu bir anne için, bunu insanlık için istiyoruz. Yarın içimizden biri de aynı konumda olabilir.

İlacı bir an önce temin edip kullanmamız gerekiyor. İlacın alternatifi yok.

Sizlerden ricamız kampanyamızı desteklemeniz. Sizlere ihtiyacımız var. Bizi yalnız bırakmayın.