Kanser hastaları için önemli port katater sgk kapsamına tekrar alınsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

KEMOTERAPİ HASTALARI İÇİN PORT NEDEN ÖNEMLİ?

. Port kateter sisteminin kemoterapi gören hastalar için önemlidir ve luks değildir. SGK ödeme yapmıyor ve  port katater hastaya 500 liraya mal oluyor..
“Kemoterapi gören hastalar için uygulanan port kateter sistemi, ‘santral venöz port’ sistemidir.

Kollarda ve bacaklarda sınırlı sayıda damar olduğu için kemoterapi hastalarında damar bulmak çoğu zaman sorun teşkil eder. Her kul­lanılan damar kemoterapi sonrasında bir miktar zarar görür, tahrip olur ve o damarlar ikinci defa kullanılamayabilir. Bu durumdan çok ince damarlar ise daha fazla etkilenir. Çünkü ince damarlarda kan akımı oldukça yavaştır ve çapları çok dardır. Diğer taraftan kemoterapi ilaçları yakıcı, hücreyi yok edici maddelerdir. Dolayısıyla damar içini kaplayan dokular bundan zarar görür, acılı eziyetli bir durum halini alır.. Damar bir boru görünümündeyken zamanla ince bir ip şekline dönüşebilir. Damar bulunamadığı için kanser hasta­larının tedavileri aksamaya başlar. Ayrıca ince damarlardan yapılan kemoterapiler çok can yakar; o tahribat sırasında hasta bunu ağrı olarak hisseder. Santral venöz portla yapılan kemoterapide ise hem kan akımı hızlı olduğu ve ilaç hemen kana karışıp dağıldığı için ana damar zarar görmez.

Kanser hastaları için bu kadar gerekli port kataterin maddi durumu olmayanlara önemli bir yük getirmektedirSağlık Bakanlığının konuya duyarlı kalıp  port katater ücretinin tekrar SGK kapsamına alınmasını istiyoruz.Lütfen imzalayın.

Bugün Fahriye imzanı bekliyor!

Fahriye Turgut Kafalı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kanser hastaları için önemli port katater sgk kapsamına tekrar alınsın». Fahriye ve imza atan diğer 155 kişiye katıl.