Hatice Göz'e Özgürlük!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Kadın özgürlük mücadelesi yargılanamaz. Hatice Göz’e Özgürlük
11 Eylül sabahı Ankara’daki evinden göz altına alınan Hatice Göz’ün, 20 Eylül'de çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklu yargılanmasına karar verildi. Kampüs Cadıları üyesi kız kardeşimizin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.
Hatice, psikoloji mezunu, genç feminist bir kadındır. Üniversite hayatı boyunca ve üniversiteden mezun olduktan sonra da kadın hakları için mücadelesini sürdürmüş, kadın cinayetlerine, tacize, şiddete, çocuk istismarlarına karşı çalışmalar yürütmüştür.
Kampüs Cadıları 2013 yılından beri üniversitelerde genç kadınların yaşadıkları ayrımcılığa, kadına yönelik şiddete karşı mücadele yürüten; bilinç yükseltmek, bir arada olup dayanışmayı güçlendirmek için demokratik zeminde kadın kampları, paneller, konferanslar ve eylemler örgütleyen bir kadın dayanışma örgütüdür. Bütün faaliyetleri kamuoyuna açık bir şekilde, anayasal hukuka aykırı olmayan, demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde yürütülmektedir. Hiçbir illegal örgütle veya herhangi başka bir örgütle bağlantısı yoktur, bağımsız kadın çalışması yürütmeyi esas alır. Hatice’de yıllardır Kampüs Cadıları çatısı altında kadın mücadelesini en önde yürüten kız kardeşlerimizdendir.
Erkek devlet işbirliği, kadını muhafazakar rollerle baskı altında tutmaya çabalayan, toplumun erkek egemen yapısını kışkırtıp kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran politikalarıyla, sokakta, otobüste, kampüste, ev içerisinde şiddetin her an yakamıza yapışacağı korku dolu bir Türkiye yaratmıştır. Her gün yeni bir çocuk istismarına, kadın katliamına uyandığımız bir ülkede yaşamak istemiyor ve buna karşı mücadele ediyor olmak bir “suç“ sayılırken; katiller, istismarcılar, tecavüzcüler her gün yasal indirimlerle ödüllendiriliyorlar.
Bunun karşısında yükselen kadın mücadelesinden rahatsız olmuş olacaklar ki, Hatice ve Kampüs Cadıları şahsında kadın özgürlük mücadelesini, feminizmi ve bütün kadınları hedef almak istiyorlar. Kampüs Cadıları üyesi olmak, kadın mücadelesi içerikli paneller ve kamplar düzenlemek, kadın cinayetlerine ve çocuk istismarına karşı olmak bir suçtur diyemedikleri, bunlar demokratik ve yasal haklar olduğu için de, bildikleri bütün illegal örgütlerin isimlerini kullanıp, hareketimizi olmadık bir zemine çekmeye çabalıyorlar.
Belirtelim ki çabalarınız boşadır. Kampüs Cadıları ve kadın mücadelesinin hiçbir unsurunu istemediği bir zemine çekmeye, varoluş nedenlerini çarpıtmaya, mücadelelerini engellemeye güçleri yetmeyecektir. Aramızdan bir kadının daha eksilmediği güne kadar özgürlük mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu yüzden rehin tutulan kız kardeşimizin Hatice’nin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

Bugün Kampüs Cadıları imzanı bekliyor!

Kampüs Cadıları bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «kampuscadilari8@gmail.com: Hatice Göz'e Özgürlük!». Kampüs Cadıları ve imza atan diğer 320 kişiye katıl.