Kampanya Kapatıldı

Ataşehir Hayvan Barınağı Kadıköy halkına aittir, sattırmayacağız!

Bu kampanya 2.685 destekçi ulaştı

Burası Ataşehir Hayvan Barınağı.

Tamamı Kadıköy Belediyesi'ne ait 54 dönümlük bu arazide içlerinde sokağa atılmış, hasta, sakat, ameliyatlı, yaşlı da olan yüzlerce köpek yaşam mücadelesi veriyor. Bu hayvanlara sahip çıkmak Belediye'nin yasal yükümlülüğü.

Barınağı mevcut hayvanlar için daha yaşanabilir kılmak, daha fazla muhtaç hayvanın yaşamasını sağlamak, tam donanımlı bir hayvan hastanesi kurmak, arazinin kalan kısmını büyük bir şehir parkı haline getirmek varken, Kadıköy Belediyesi Istanbul'un en gözde rant alanlarından biri olarak gördüğü bu araziyi elden çıkarıyor. Gerekçesi; bölge finans merkezi olacağından tüm Hazine arazilerinin boşaltılması gereği ve Belediye sınırları değiştiğinden barınak alanının Kadıköy Belediyesi dışında kalması. Yasalar gereği, arazi ve barınak Kadıköy Belediyesi'ne aittir. Belediye'nin bu nedenle açtığı dava da sürmektedir. Dava sonuçlanmadan Maliye Bakanlığı ile takas pazarlığına girilmesi kabul edilemez. Bu takasta barınağın nereye taşınacağı, içindeki hayvanların naklinin nasıl olacağı gibi can alıcı konular konuşulmamaktadır.

Ataşehir Hayvan Barınağı'nın olduğu arazi Kadıköy Belediyesi'nin tapulu malıdır, dolayısıyla Kadıköy halkına aittir ve bir karışına bile dokunulmasına izin vermiyoruz.

Kadıköy halkına ait bir araziyi tam da seçim arifesinde, sahte zemin hazırlayarak gizli kulis ve protokollerle satmaya çalışırken, içeride barınan hayvanlara ne olacağını hepimiz çok iyi biliyoruz.

Potansiyel seçmen olmadıkları için kolayca gözden çıkarılan sevgili dostlarımızın yanındayız.

Bu zor günde hayvanlara, yaşam haklarına saygılı tüm vatandaşları destek olmaya çağırıyoruz.

Ataşehir Hayvan Barınağı satılamaz!

Günümüzün sevgisiz, aç gözlü insanlarının rant uğruna sessiz ve çaresiz dostlarımızı feda etmesine izin vermeyeceğiz!

Yanındayız, Diren Pati!

Bugün Caferağa Hayvan Hakları Komisyonu imzanı bekliyor!

Caferağa Hayvan Hakları Komisyonu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kadıköy Belediyesi: Ataşehir Hayvan Barınağı Kadıköy halkına aittir, sattırmayacağız!». Caferağa Hayvan Hakları Komisyonu ve imza atan diğer 2.684 kişiye katıl.