Petition Closed
Petitioning KB Meclis Üyesi Mahmut Nevzat Gül and 40 others

Ataşehir Hayvan Barınağı Kadıköy halkına aittir, sattırmayacağız!

Burası Ataşehir Hayvan Barınağı.

Tamamı Kadıköy Belediyesi'ne ait 54 dönümlük bu arazide içlerinde sokağa atılmış, hasta, sakat, ameliyatlı, yaşlı da olan yüzlerce köpek yaşam mücadelesi veriyor. Bu hayvanlara sahip çıkmak Belediye'nin yasal yükümlülüğü.

Barınağı mevcut hayvanlar için daha yaşanabilir kılmak, daha fazla muhtaç hayvanın yaşamasını sağlamak, tam donanımlı bir hayvan hastanesi kurmak, arazinin kalan kısmını büyük bir şehir parkı haline getirmek varken, Kadıköy Belediyesi Istanbul'un en gözde rant alanlarından biri olarak gördüğü bu araziyi elden çıkarıyor. Gerekçesi; bölge finans merkezi olacağından tüm Hazine arazilerinin boşaltılması gereği ve Belediye sınırları değiştiğinden barınak alanının Kadıköy Belediyesi dışında kalması. Yasalar gereği, arazi ve barınak Kadıköy Belediyesi'ne aittir. Belediye'nin bu nedenle açtığı dava da sürmektedir. Dava sonuçlanmadan Maliye Bakanlığı ile takas pazarlığına girilmesi kabul edilemez. Bu takasta barınağın nereye taşınacağı, içindeki hayvanların naklinin nasıl olacağı gibi can alıcı konular konuşulmamaktadır.

Ataşehir Hayvan Barınağı'nın olduğu arazi Kadıköy Belediyesi'nin tapulu malıdır, dolayısıyla Kadıköy halkına aittir ve bir karışına bile dokunulmasına izin vermiyoruz.

Kadıköy halkına ait bir araziyi tam da seçim arifesinde, sahte zemin hazırlayarak gizli kulis ve protokollerle satmaya çalışırken, içeride barınan hayvanlara ne olacağını hepimiz çok iyi biliyoruz.

Potansiyel seçmen olmadıkları için kolayca gözden çıkarılan sevgili dostlarımızın yanındayız.

Bu zor günde hayvanlara, yaşam haklarına saygılı tüm vatandaşları destek olmaya çağırıyoruz.

Ataşehir Hayvan Barınağı satılamaz!

Günümüzün sevgisiz, aç gözlü insanlarının rant uğruna sessiz ve çaresiz dostlarımızı feda etmesine izin vermeyeceğiz!

Yanındayız, Diren Pati!

KB Meclis Üyesi Murat Antik
KB Meclis Üyesi Mehmet Akdaş
Kadıköy Belediyesi
Ataşehir Hayvan Barınağı Kadıköy halkına aittir, sattırmayacağız!

Ataşehir Hayvan Barınağı'nın bulunduğu 54 dönümlük araziyi Kadıköy Belediyesi Maliye Bakanlığı ile yaptığı takas anlaşması ile elden çıkarmaya çalışmaktadır. Buradaki hayvanların nerede olduğu belli olmayan yeni bir yere taşınacağı iddia edilmektedir. Hayvan dostlarımız uçurumun kenarındadır!

Takasa gerekçe olarak gösterdiğiniz nedenlerin hukuki dayanağı yoktur. Belediye olarak açtığınız dava henüz sonuçlanmadan böyle bir pazarlığa girişilmesinin altında başka siyasi ve rantsal gerekçeler olduğuna inanıyoruz.

Ataşehir Hayvan Barınağı'nın olduğu arazi Kadıköy Belediyesi’nin tapulu malıdır, dolayısıyla Kadıköy halkına aittir ve bir karışına bile dokunulmasına izin vermiyoruz.

Başka bir arazi istemiyoruz, iddialarınıza inanmıyoruz ve bu satıştan vazgeçmenizi istiyoruz.

Aksi takdirde başta Kadıköylüler olmak üzere, tüm hayvan hakkı savunucuları sizi kamuoyuna teşhir edecek, hayvanlarımızın yanında olacak ve hep birlikte rant lobisine karşı direneceğiz.

Yanındayız, Diren Pati!