Uzman Jandarmaların Okulu hizmet süresinden sayılsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Uzman Jandarma tanımı 3466 sayılı kanunda açıkça belirtilmektedir. Yine aynı kanunda Uzman Jandarma adayıda şu şekil belirtilmiştir. Uzman Jandarma okuluna alınanlar denilmektedir.Kanunun 3.md. b bendinde uzman jandarma tanımı yapılmıştır. Bu kanuna göre Uzman Jandarma Okulunu başarı ile bitiren Uzman jandarma çavuştan Uzman Jandarma sekizinci kademeli Çavuşa kadar olan rütbeye haiz asker kişileri ifade eder, şeklindedir. Uzman Jandarmalar adaylıkları süresince 1 yıl yatılı Uzman Jandarma Okulunda aynı Astsubay sınıf okulunda okuyanlar gibi aynı şartlarda eğitim , öğrenim görmüşlerdir. Ancak astsubaylara 1 yıllık okul süresi hizmet yıllarına dahil ediliyorken , Uzman Jandarmalarda geçersiz sayılmakta ve hak mağduriyetine neden olmakla birlikte zor şartlarda çalışan uzman jandarmaların emeklilik süresini uzatmaktadır. Sayın devlet yetkililerimiz binlerce Uzman Jandarma ve aileleri bu hak kaybıbın giderilmesini ve yeni düzenlemeyle Astsubayların okullarında geçen süreler gibi Uzman Jandarmalarında okullarında geçen sürelerin özlük haklarının iyileştirilmesi çercevesinde kendilerine verilmesini talep etmektedirler. Arz ederiz