Deprem, sel, vd afetlerde ölüm, kaderimiz olmasın! Acilen yeni yaşam yerleri oluşturalım.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ve tarafına Beyza Sümer bu kampanyayı başlattı

İzmir Bayraklı'da yıkımlara yol açan son depremde 68. ve 91. saatlerde kurtarılan 4 yaşlarındaki Elif ve Ayda, bize mucizelerin her zaman her yerde olabileceğini, ANCAK bu mucizelerden acilen ders çıkarmamız gerektiğinin işaretini verdiler. O güzelim küçücük çocukları, güvenli ortamlarda yaşayabilmeleri için daha önceden yeterli ve gerekli mücadeleyi veremediğimiz için, benim gibi pek çoğumuz üzüntü ve hatta pişmanlık içindeyiz.

Önerim; doğayla bütünlük içinde, İzmir'e yakın periferilerde (Torbalı, vb), hazine veya yerel yönetimlere ait arsalarda, hiçbir rantçının girmesine izin vermeyerek, her gelir düzeyindeki vatandaşların prefabrik ve/veya ağaç evleri yaptırmaları için belediyelerin alt yapısını süratle hazırlaması ve vatandaşlarla birlikte tüm kurumların destek vermesidir. Prefabrik/ağaç evlerden oluşan bu yeni yerleşim alanlarında yine aynı tarzda bilimsel gelişme ve sanat kültür istasyonlarının yerel yönetimler tarafından süratle oluşturulması, bu yeni yerleşim alanlarına cazibeyi artıracak; ayrıca civardaki yerel yerleşim yerlerinin- köylerin- bilim, teknoloji, sanat ve kültürden daha fazla yararlanarak kırsal kalkınmaya büyük katkısı olacaktır.

İzmir için yapılacak bu girişim, tüm Türkiye için doğayla uyumlu sürdürülebilir, kırsal ve yerel kalkınmaya ivme kazandırabilir, mucize çocukların ve insanoğlunun hak ettiği, yeni çağa uygun bir yaşam alanı modeli olarak örnek olacaktır.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.