istanbul toplu ulaşımda aylık mavi kart ve aylık öğrenci kartı sınırsız olmalı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
İETT tarafına serkan Balkaya bu kampanyayı başlattı
Aylık dolumu yapılan ve 180 adet basıldığında biten Aylık Mavi kart ve 200 adet basıldığında biten Aylık öğrenci kart, 1 ay içerisinde sınırsız kullanılmalı. Daha önceden sınırsız olan kullanım hakkı kısıtlanmıştır. Yıllardır bu uygulama bizi mağdur ediyor. Aylık Mavi kart önce 200 basıma ve daha sonra 180 basıma indirilmiştir. Öğrenci Mavi kartı 200 basım ile sınırlandırılmıştır. Bir başka sorun da toplu taşımalar arasındaki aktarmada yaşanıyor. İlk binilen araç ile ikinci binilen araç arasında 10 dakikalık süre geçmesi gerekiyor. 10 dakika geçmediğinde aktarma olmuyor. 3 veya 4 durak binip diğer araca aktarma yapmak istiyoruz. Bu 3 veya 4 durak en fazla 5 dakika sürüyor. 10 dakika geçmediği için aktarma yapmıyor. Tam akbil çekiyor. Toplu taşımada kullanılan akbil sistemi İstanbul'da yaşayanlar için tam bir sorun yumağı. Haklarımızı geri istiyoruz. İndirimli hatlardaki indirimli hat yazısı araçlardan kaldırılmıştır. İndirimli hatta akbil aktarması olmuyor. Aynı hatta yarım saat geçmeden binildiğinde tam akbil çekiyor. Bu hatalı uygulamadan dönülmesini istiyoruz.

İett Aylık Mavi kart ve Aylık öğrenci kartını sınırsız yapmalıdır. Toplu taşıma araçları arasındaki 10 dakika süresi kaldırılmalıdır. Aynı hatta 30 dakika içerisinde binildiğinde aktarma yapılmalıdır. İndirimli hatta binildiğinde aktarma yapılmalıdır. İett Genel Müdürlüğü'ne, Büyükşehir Belediyesi'ne, İstanbul Valiliği'ne, T.C. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne İadeli Taahhütlü yazı yazarak bu sorunları bildirdim. İlgilenen olmadı.

Bu yanlıştan dönün. Sınırsız aktarma ve sınırsız aylık mavi kart ve öğrenci kartı kullanmak istiyoruz.

Akbil aktarma uygulaması çıktığından beri bir çok otobüsün saat aralıkları açıldı. Günde 20 kez geçen otobüs artık 11 kez geçiyor. Bu hatlardan biri de 153 numaralı Bahçeköy - Sarıyer hattıdır. Defalarca 153 arandı. İstek yapıldı fakat ilgilenen olmadı. Hamidiye Sarıyer hastanesinden Çayırbaşı'na kadar biniyorum. Maksimum geçen süre 4 dakika. Çayırbaşı'ndan Sarıyer'e bindiğimde 10 dakikalık süre geçmemiş olduğundan tam akbil çekiyor. Bu bahsettiğim güzergah gibi İstanbul'da binlerce güzergah var. 153 veya 42k hattına biniyorum. Sarıyer'de 10 dakikalık işim var. Toplamda 20 dakika geçmiş. Bir bakıyorum Hat dönüş yapıyor. 30 dakika geçmediğinden dolayı tam akbil çekiyor. İett akbil uygulaması İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için çok pahalı. Sınırsız aktarma ve sınırsız aylık mavi kart ve öğrenci kartı kullanmak istiyoruz.
0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.