Minibüslerde öğrenci indirimi uygulamayan şoförlere DUR de!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Öncelikle merhaba,

Bizler İstanbul'da okuyan "Lise" öğrencileri olarak, minibüslerde öğrencilere yapılan baskıya DUR demek istiyoruz!

Çoğumuz ulaşım için günde defalarca minibüse binmek zorunda kalıyor, minibüs şoförüne 1,25 TL (07.09.2017 Tarih ve 2017/6-1.D Saylı UKOME Kararınca; İlk, Orta ve Lise Öğrencisi Üniformalı veya Üniformasız 1,25 TL) (bkz.1a) uzatarak "Bir öğrenci alır mısınız?" diyoruz. Karşılığında aldığımız cevap ise "Öğrenci Kimlik Kartını Görebilir miyim?" oluyor. Bunun üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bize vermiş olduğu; İndirimli Taşıma Kartını (bkz.1b) çıkartıp gösterdiğimizde, bu kart bazı minibüs şoförleri tarafından kabul görmüyor ve bizlerden tam ücret talep ediyorlar.

Öncelikle bu yaşanan olay/olaylar, her zaman bu kadar kibarca gerçekleşmiyor!

Örneğin: Tam ücret vermeyi reddettiğinizde; sözlü tacize ve küfürlere maruz kalabiliyor ve minibüs şoförü sizi zorla aracından indirebiliyor!

Minibüs şoförlerinin bahsettiği "Öğrenci Kimlik Kartı" ise; öğrencilerin okula Giriş/Çıkışlarını kontrol etmek için Okul/Kurumların özel olarak bastırdığı karttır.

Çözüm önerilerimiz şunlardır;

1. Tüm "Toplu Ulaşım" araçlarında tek bir kart kullanılması.
  2. Minibüs şoförlerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bize vermiş olduğu; İndirimli Taşıma Kartını (bkz.1b) kabul görmesi.

Bu çözümlerin gerekli kişi ve kurumlara ulaşabilmesi için lütfen imzala ve yaygınlaştır!

Son olarak öğrencilere destek veren ve her zaman güler yüzlü olan tüm minibüs şoförlerine teşekkür ediyor, meslektaşlarına örnek olmalarını diliyoruz...

1a)https://tuhim.ibb.gov.tr/media/2028/minibues-taşımacılığı-ücret-tarifeleri.pdf

1b) https://www.istanbulkart.istanbul/FileManager/Image/IstanbulKart/Slider/istanbulkart_indirimli_rev1.png

Bugün Liseli imzanı bekliyor!

Liseli Öğrenciler bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Minibüslerde öğrenci indirimi uygulamayan şoförlere DUR de!». Liseli ve imza atan diğer 85 kişiye katıl.