Doğrulanmış başarı

Bu kampanya 963 destekçi ile değişim yarattı!

"Moda Mehmet Ayvalıtaş Meydanı" ve "Moda Çocuk Parkı" alanlarında yeraltı otoparkı istemiyoruz...
İBB Eski Moda Havuz olarak da bilinen Mehmet Ayvalıtaş Meydanı ve Moda Çocuk Parkı'na çok katlı yeraltı otoparkı yapmaya karar vermiş. Planlar her zamanki gibi sessiz sedasız askıya çıkmış, 1 Mayıs'a kadar itiraz hakkı var. Esas söz hakkı biz mahallelilerde ama Büyükşehir Belediyesi haberimiz bile olmadan kararlar almaya devam ediyor. Mahallemizde park sorunu olduğu bir gerçek. Ama bunun çözümü buraya toplu taşıma yerine özel araçla gelmeyi özendirecek ve dışarıdan daha fazla arabayı mahalle ortasına kadar sokacak, trafiği iyice kilitleyecek, buna bağlı gürültü ve kirliliği artıracak, meydandaki ağaçları yok edecek -yeraltı da olsa- bir otopark değil. Kitapçılar birer ikişer kapanıyor; mahalle dokusu bu gidişle yok olacak. En merkezi yerlere yapılan otoparklar da bu değişimi hızlandıracak maalesef. Mahalleli için çözümler üretmeli, bunu da ortak akılla yapmalıyız.
Mimarlar Odası ve Kadıköy Belediyesi seçilen yerlerin uygunsuzluğu gerekçesiyle itiraz edecekler. Caferağa Dayanışması da imza kampanyası başlattı. Farklı yerlerde masalar açılıyor. Mahalle Evi ve Muhtarlıktaki dilekçelere de imza atabilirsiniz. Aşağıdaki dilekçeyi kopyalayıp sosyal medyada ve basılı halde çevrenizde dağıtabilirsiniz.:

"İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA

Kadıköy’de yaşayanlar olarak;

"1- Caferağa Mahallesi, 126 Ada, 3 Parselin (Moda Çocuk Parkı) Zeminaltı Katlı Otopark Alanı’na alınarak dönüştürülmesine,
2- Caferağa Mahallesi 1239, 117, 116, 114 ve 106 adalar arasında kalan terkli alanın (Mehmet Ayvalıtaş Meydanı), Zeminaltı Katlı Otopark Alanı’na alınarak dönüştürülmesine"

Araç trafiği bu bölgelerde yoğunlaşarak trafik yükünü artıracağından, buna bağlı olarak bölgelerdeki hava kirliliğini artıracağından, inşaat sırasında mevcut bitki örtüsüne zarar verileceğinden, işletme sırasında kontrol edilemeyecek şekilde bölgedeki sosyal yapıyı olumsuz etkileyeceğinden ve bizlerin yaşam alanları daraltılarak otomobil öncelikli bir bölgeye dönüşeceğinden;

Mehmet Ayvalıtaş Meydanı ve Moda Çocuk Parkı altına Zeminaltı Otopark yapılması planlarına Anayasal hakkımızı kullanarak itiraz ediyoruz.

Adı, Soyadı Meslek İmza"

Bugün hatice imzanı bekliyor!

hatice arici bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı: "Moda Mehmet Ayvalıtaş Meydanı" ve "Moda Çocuk Parkı" alanlarının zeminaltı katlı otoparka dönüştürülmesine itiraz ediyoruz.». hatice ve imza atan diğer 962 kişiye katıl.