Petition Closed
Petitioning Uluslararası Telekomunikasyon Dünya Konferansı'nda oy kullanacak üyeler
This petition will be delivered to:
Uluslararası Telekomunikasyon Dünya Konferansı'nda oy kullanacak üyeler

#InternetimeDokunma: ITU tasarısı ile internet hakları kısıtlanmasın #NetGrab #FreeAndOpen

Supporters

Bildiğiniz internet artık risk altında. Hemen şimdi harekete geçmezsek özgürce iletişim kurma ve bilgi paylaşma hakkımız sonsuza kadar değişebilir.

Dört haftadan daha az bir süre içinde, Birleşmiş Milletler'e bağlı bir birim olan Uluslararası Telekomunikasyon Birliği (ITU), online vatandaşların temel özgürlüklerini kısıtlayacak yeni kuralları benimsemeyip planlıyor.

Büyük telekomunikasyon şirketleri, aralarında Çin, Mısır ve Suudi Arabistan gibi önceden beri internet özgürlüklerine ağır kısıtlamalar getiren ülkelerin yanında yer alarak Aralık ayında Uluslararası Telekomunikasyon hakkında BM Dünya Konferansı'nda imzalanmak üzere bir anlaşma hazırlıyorlar.

Şu ana kadar tasarı çok göze çarpmadan ilerlemeyi başardı, fakat etkileri çok ciddi olacak bu anlaşma hakkında vatandaşlarının özgürce iletişim kurma hakkı baltalanırken oturup izlemeyeceklerini ITU'ya ve üye ülkelere göstermek için çabuk hareket etmemiz gerekiyor.

Bu tasarı bu ülkelere dünyada şu imkanları sağlayacak:

- Kullanıcılardan eposta ve Skype gibi hizmetlerden ücret talep etme;

- İnternet erişimini kısıtlama ya da kapatma; ve

- Online olarak yaptığınız her hareketi izleme;

Bu kurallar fakir ülkelerdeki ve diktatörlükle yönetilen ülkelerdeki insanların canını daha çok yakacak.

Küresel olarak açılan bu kampanyaya adını ekle ve bu konferansa katılacak olan kendi ülkenin temsilcilerinden kalıcı ve ciddi biçimde internet özgürlüklerini kısıtlayacak olan bu değişiklikleri kabul etmemelerini talep et. Hemen şimdi, kampanyayı desteklemezsen çok geç olabilir. Toplumun da sesinin duyulabileceği yepyeni bir sürece ihtiyacımız var.
Bu kampanyayı imzalayarak bu gereksiz ve kısıtlayıcı online düzenlemeye karşı tepkisini gösteren onbinlerce kişinin sesine güç katacaksın.

Devlet ve büyük şirketler tarafından tamamen kontrol altına alınacak bir internet ortamı internetin temsil ettiği ve ortaya koyduğu en temel değerin kökünden sarsılması demektir--herkes için ve ücretsiz erişim imkanı.

İşte bu yüzden bir araya gelmemiz ve ülkelerimizin liderlerine ve uluslararası kurumlara internetin hepimiz için sağladığı özgürlüklere saygı göstermelerini ve bu tasarıya bir dur demelerini istememiz çok önemli.

Letter to
Uluslararası Telekomunikasyon Dünya Konferansı'nda oy kullanacak üyeler
Online vatandaşların temel özgürlüklerini tehlikeye atacak her türlü girişime tüm benliğimle karşıyım.

İnternetin düzenlenmesini sağlayan kuralların sonsuza kadar değişmesine neden olacak bu tasarıyı reddetmek için elinizdeki oy kullanma gücünü kullanmanızı istiyorum.

Bilgi kaynağı olarak internet erişimi, hayati bir iletişim yöntemi ve ilişki kaynağı ve küresel değiş tokuş için benim için çok değerli.

Ben bu anlaşma ile olabilecek şu gelişmelerden ötürü son derece kaygılıyım:

- Kullanıcılardan eposta ve Skype gibi hizmetlerden ücret talep etme ihtimali;
- Devletlere internet erişimini kısıtlama ya da kapatma için daha büyük güç vermesi;
- Devletlerin internet kullanımını izleyebilmesi ve kısıtlayabilme becerisini arttırması; ve
- Fakir ülkelerdeki internet kullanıcılarının canını herkesten çok daha fazla acıtacak olması.

Bu benim konuşma özgürlüğü ve örgütlenme özgürlüğüm üzerinde büyük etkileri olacak internete erişim hakkıma doğrudan bir tehdit oluşturuyor.

3-14 Aralık 2012'de BM tarafından Dubai'de düzenlenecek, Uluslararası Telekomunikasyon Dünya Konferansı'na katılacak olan ulusal ve uluslararası liderlere, internet özgürlüğüne saygı duyduklarını göstermelerini ve ITU tasarısının interneti kısıtlaması, yönetmesi ve paraya çevirmesini reddetmeye davet ediyorum.

Elinizdeki oy kullanma gücünü bu tasarıyı reddetmek için ve internetin tüm dünyayı birleştiren açık bir kaynak olarak kalmaya devam etmesini sağlamanızı canı gönülden talep ediyorum. Tüm internet kullanıcılarının katılımını mümkün kılacak açık ve kapsayıcı yeni bir süreç başlatılmasını istiyorum.