Petition Closed

#InternetimeDokunma: ITU tasarısı ile internet hakları kısıtlanmasın #NetGrab #FreeAndOpen

Supporters

Bildiğiniz internet artık risk altında. Hemen şimdi harekete geçmezsek özgürce iletişim kurma ve bilgi paylaşma hakkımız sonsuza kadar değişebilir.

Dört haftadan daha az bir süre içinde, Birleşmiş Milletler'e bağlı bir birim olan Uluslararası Telekomunikasyon Birliği (ITU), online vatandaşların temel özgürlüklerini kısıtlayacak yeni kuralları benimsemeyip planlıyor.

Büyük telekomunikasyon şirketleri, aralarında Çin, Mısır ve Suudi Arabistan gibi önceden beri internet özgürlüklerine ağır kısıtlamalar getiren ülkelerin yanında yer alarak Aralık ayında Uluslararası Telekomunikasyon hakkında BM Dünya Konferansı'nda imzalanmak üzere bir anlaşma hazırlıyorlar.

Şu ana kadar tasarı çok göze çarpmadan ilerlemeyi başardı, fakat etkileri çok ciddi olacak bu anlaşma hakkında vatandaşlarının özgürce iletişim kurma hakkı baltalanırken oturup izlemeyeceklerini ITU'ya ve üye ülkelere göstermek için çabuk hareket etmemiz gerekiyor.

Bu tasarı bu ülkelere dünyada şu imkanları sağlayacak:

- Kullanıcılardan eposta ve Skype gibi hizmetlerden ücret talep etme;

- İnternet erişimini kısıtlama ya da kapatma; ve

- Online olarak yaptığınız her hareketi izleme;

Bu kurallar fakir ülkelerdeki ve diktatörlükle yönetilen ülkelerdeki insanların canını daha çok yakacak.

Küresel olarak açılan bu kampanyaya adını ekle ve bu konferansa katılacak olan kendi ülkenin temsilcilerinden kalıcı ve ciddi biçimde internet özgürlüklerini kısıtlayacak olan bu değişiklikleri kabul etmemelerini talep et. Hemen şimdi, kampanyayı desteklemezsen çok geç olabilir. Toplumun da sesinin duyulabileceği yepyeni bir sürece ihtiyacımız var.
Bu kampanyayı imzalayarak bu gereksiz ve kısıtlayıcı online düzenlemeye karşı tepkisini gösteren onbinlerce kişinin sesine güç katacaksın.

Devlet ve büyük şirketler tarafından tamamen kontrol altına alınacak bir internet ortamı internetin temsil ettiği ve ortaya koyduğu en temel değerin kökünden sarsılması demektir--herkes için ve ücretsiz erişim imkanı.

İşte bu yüzden bir araya gelmemiz ve ülkelerimizin liderlerine ve uluslararası kurumlara internetin hepimiz için sağladığı özgürlüklere saygı göstermelerini ve bu tasarıya bir dur demelerini istememiz çok önemli.

This petition was delivered to:
  • Uluslararası Telekomunikasyon Dünya Konferansı'nda oy kullanacak üyeler

Equal Times started this petition with a single signature, and now has 41,774 supporters. Start a petition today to change something you care about.