Blade Runner 2049 Sansürüne Hayır!

0 have signed. Let’s get to 1,500!

6 Ekim 2017'de vizyona giren Blade Runner 2049 filmine gidenler, karşılarında sansürlenmiş, bazı sahneleri kesilmiş ve görüntü manüpilasyonuna uğramış bir film gördüler.

Kitleleri etkilemiş, üzerine yıllardır felsefik makaleler ve incelemeler yazılmasına yol açmış, sinema tarihindeki en iyi bilimkurgu filmlerinden birinin devamı olan bu eser, uzun süredir bekleniyordu ve Warner Bros.Türkiye'nin sansürü karşısında sinema severler olarak şaşkınlığa uğramış durumdayız.

Warner Bros. Türkiye, bu konudaki soruları, işin sorumluğunu Sony Pictures'a atarak geçiştirdi. Sony Pictures'dan gelen açıklama ise tek cümle:
"Bazı bölgelerde, yerel kültüre saygı sebebiyle değiştirilmiş versiyonlar gösterime girebilir"

Unutulmamalıdır ki dayatılan sansüre göz yummak, bundan sonraki filmlerin de sansürlenmesine yol açacaktır. Bir anda kendimizi Ortadoğu'ya pazarlanan ve tamamen sansürlenmiş paketlerin dağıtıldığı grupta bulabiliriz ki içinde bulunduğumuz zamanda bu zaten her an gerçekleşebilir.

Filme yapılan sansürün derhal kaldırılmasını ve sansürsüz versiyonun vizyona sokulmasını talep ediyoruz.

Tüm sinema severleri sansüre tepki vermeye çağırıyoruz!

Today: Keremcan is counting on you

Keremcan Gümüştaş needs your help with “infoturkiye@warnerbros.com: Blade Runner 2049 Sansürüne Hayır!”. Join Keremcan and 1,044 supporters today.