Doğrulanmış başarı

İmzalayan herkese teşekkürler. Oğlum Bünyamin'in ameliyatı yapıldı.

Bu kampanya 48.199 destekçi ile değişim yarattı!

Merhaba,

Bu kampanyayı 9 yaşındaki oğlum Bünyamin için başlattım. Adım Sevda Doğan. Oğlum ALD hastası. ALD ölümcül bir genetik hastalık. Teşhisi 5 ay önce koydular. Daha önce fark edilemedi. 2 sene önce adrenal bezi yetmezliği dediler. O zamanlarda da ADL değerleri gözüküyormuş ama fark edilmedi.

Kampanya açmaktan başka elimden bir şey gelmiyor, lütfen sesime ses olun, sadece yeşil kartımız var. Sağlık Bakanlığı bize yardım etsin. Ben de bu ülkenin bir vatandaşıyım. Tarım işçisiyiz. Babası da, ben de emeğimizle çalışıyoruz. Şimdi devlete muhtaç olduğumuzda devlet bize arkasını dönmesin.

Bünyamin’in durumu artık giderek kötüleşiyor. Hacettepe İhsan Doğramacı Hastanesindeki doktorlarımız beyin tutulumunun başladığını söylüyorlar. Bu yüzden onu hiç üzmemeye çalışıyoruz. Eskiden olsa yerinde duramayan bir çocuk, şimdi evde dışarı çıkmıyor.

Oğlumun acil kemik iliği nakline ihtiyacı var. Allah rızası için benim sesimin duyulmasına yardım edin. Ben tarım işçisiyim. Elimden imza kampanyası başlatmak dışında bir şey gelmiyor. Gücüm anca buna yetiyor. Ama bu yazdıklarım size ulaşıyorsa, lütfen benim sesim olun.

Benden aldıkları kan belli bir dereceye kadar yakın çıktı ama yine de çok ihtimal yokmuş. Bu yüzden gerekli iliğin bulunması için oğlumun kan örneklerini gönderdik ama 2 aydır ses çıkmadı. İlik nakli için uygun ilik var mı yok mu tarama yapılması gerekiyordu. Ama bu işlem yapılmadı. Taramanın Türkiye çapında acil yapılmasını istiyorum.

Bünyamin iyi bir çocuktur, bize hayallerini anlatır. Her çocuk gibi o da çok sevdiği şeyleri çok ister. Ama huyu iyidir oğlumun. Bunları yazarken bile gözyaşlarımı tutamıyorum. Beni evlatsız bırakmasın devlet.

Hastalık vücudun başka bir yerine vurursa artık nakilde fayda etmiyor dediler doktorlar. Bizi sıraya alıyorlar ama oğlumun o kadar vakti yok. Doktorlara tedaviyi sorduğumda yurt dışında diyorlar, ama maliyeti 600 bin kadar dediler. Bunu karşılayacak gücümüz yok. Bu hastalığı öğrendikten sonra ne gecemiz belli ne gündüzümüz. Çalmadığımız kapı kalmadı. Ama kimse sesimizi duymuyor. Allah rızası için bize yardım edin sesimizi bakanlığa duyurun. Oğlumu kaybetmek istemiyorum çünkü o daha çok küçük 9 yaşında bu hastalıkla mücadele ediyor. Korkuyorum küçük bedeni kaldırmaz diye. Lütfen bir anne olarak sizlere sesleniyorum bana yardım edin. Allah rızası için.

Bugün SEVDA imzanı bekliyor!

SEVDA Doğan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İmzalayan herkese teşekkürler. Oğlum Bünyamin'in ameliyatı yapıldı. @saglikbakanligi @drfahrettinkoca». SEVDA ve imza atan diğer 48.198 kişiye katıl.