Doğrulanmış başarı
Kampanyanın muhatabı: IKEA Ankara Mamak Mağaza Müdürü Habil Yılmaz ve Türkiye Müşteri Hizmetleri Müdürü Yeşim Erdoğrul

IKEA Ankara Mamak Mağazasında Bulunan Cinsiyetçi Tabelalar Kaldırılsın!

destekçi

Ankara Mamak IKEA'daki çocuk odası mobilyalarının teşhir edildiği bölüm, aynı zamanda çocukların oynayarak zaman geçirebileceği biçimde tasarlanmış bir alan. Bu alanda gözümüze bir şey takıldı, kampanya fotoğrafımızdan göreceğiniz üzere, kız çocukları mutfakta, erkekler ise atölyede oynuyorlar. IKEA bu alan ile toplumsal cinsiyet rollerinin çocukların zihinlerine kazınmasına yardımcı oluyor.

Toplumsal cinsiyet rollerinin yalnızca aile içi eğitimle değil, aynı zamanda toplumsal eğitimle de vuku bulduğunu tartışmaya yer bırakmayacak şekilde gözler önüne seren bu fotoğrafta görüldüğü gibi, cinsiyetçilik bireylere daha çocuk yaştan itibaren öğretiliyor. Çocukların cicili bicili kızlar ve güçlü kuvvetli erkekler olarak yetiştirilip, kendilerine cinsiyetlerinden dolayı doğuştan bazı yetenekleri olduğu inancının aşılanması cinsiyetçliğin temellerini oluşturuyor. Bir kız çocuğu arabalarla oynayabilir, atölyede tamirat yapabilir. Bir erkek çocuğu mutfak gereçleriyle ya da oyuncak bebeklerle oynayabilir. Biz çocuklara cinsiyetlerine göre ilgi alanı sunulan ve "doğal" gibi görünen bu yetiştirme tarzının karşısında duruyoruz. Çocukların oyun oynayarak cinsiyetçiliği öğrenmesini istemiyoruz!

IKEA'ya, sorumluluk sahibi bir kurum olduğunu kanıtlamak için bir şans vermek istiyoruz. Toplumu içten içe çürüten bu sorunu beslememek adına, çocuk mobilyası teşhir bölümündeki kız ve erkek çocuklarını birbirinden ayıran tabelaları kaldırmalarını talep ediyoruz! IKEA'dan bu cinsiyetçi tabelaları kaldırmalarını talep etmek için siz de bir imza atın!

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • IKEA Ankara Mamak Mağaza Müdürü Habil Yılmaz ve Türkiye Müşteri Hizmetleri Müdürü Yeşim Erdoğrul

erktolia bu kampanyayı tek bir imzayla başlattı ve 764 destekçisi ile başarıldı. Önem verdiğin bir şeyin değişmesi için bir kampanya başlat.

Bugün erktolia imzanı bekliyor!

erktolia bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «IKEA Ankara Mamak Mağazasında Bulunan Cinsiyetçi Tabelalar Kaldırılsın! @IKEATurkiye». erktolia ve imza atan diğer 763 kişiye katıl.