Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan

İbrahim Arıkan: @YurticiKargo sebepsiz işten çıkarılan çalışanlarını geri alsın

destekçi

Yurtiçi Kargo sendikalaşarak toplu iş sözleşmesi yapacak çoğunluğu sağlayan işçilerini asılsız bahanelerle ya da hiçbir sebep göstermeden işten çıkarıyor. Yurtiçi Kargo, Türk Ceza Kanunu’nun 118. maddesindeki “Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi” kapsamında suç işliyor.

Yurtiçi Kargo’nun haksız yere işten çıkardığı işçileri, sendikal haklarını tanıyarak, işe geri almasını talep ediyoruz.

Sendikamız Eylül ayından beri “Kargo ve Lojistik işletmelerinde İnsanca Çalışma Koşulları İçin Sendikalı Ol Nakliyat-İş’e Üye Ol” adı altında örgütlenme seferberliği başlattı. Bu çalışmanın sonucunda kargo sektöründe çalışan ve yoğun bir şekilde sömürülen işçi kardeşlerimiz tek çözümün örgütlenmeden geçtiği bilinci ile harekete geçti ve sendikamıza üye oldular.

Bu örgütlenme çerçevesinde, özellikle Yurtiçi Kargo’dan işçi kardeşlerimiz büyük oranda üye oldu. Uzun zamandan beri yürüttüğü örgütlenme seferberliği sonucunda, Ankara, İstanbul ve Konya’da Yurtiçi Kargo’nun belli şube ve acentelerinde toplu iş sözleşmesi yapmak için gerekli çoğunluğu sağlamış durumdayız.

Ancak Yurtiçi Kargo’nun sahibi Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan, işçilerin sendikaya üye olma ve örgütlenme tercihlerine saygı duymadı. Birçok çalışanını asılsız bahanelerle ya da hiçbir sebep göstermeden işten çıkartmaya devam ediyor.

İbrahim Arıkan, üyelerimizi işten atarak tamamen kanunsuz ve haksız lokavt uygulamakta ve Türk Ceza Kanunu’nun 118. maddesinde düzenlenen “Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi” suçunu işlemektedir.

Ayrıca, Yurtiçi Kargo’nun önemli ortaklarından ve Avrupa’nın önde gelen paket taşıma gruplarından biri Fransız La Poste’a bağlı GeoPost şirketi de bu suçlara ortak oluyor.

Yurtiçi Kargo İstanbul, Ankara ve Konya’da işten atılan işçiler direnişe başladılar. Atılan işçiler, anayasal sendikal hakları tanınarak, işe geri alınana kadar mücadelemiz devam edecek.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı
    İbrahim Arıkan

Nakliyat-İş bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 990 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Nakliyat-İş imzanı bekliyor!

Nakliyat-İş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İbrahim Arıkan: @YurticiKargo sebepsiz işten çıkarılan çalışanlarını geri alsın». Nakliyat-İş ve imza atan diğer 989 kişiye katıl.