Bekçi Alımında Yaş Askerlik İkamet Şartları Kaldırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bekçi Alımında Yaş Askerlik İkamet Şartları Kaldırılsın

14 Bin 500 Bekçi alımları başladı. Bekçi olma hayaliyle ilanları okuyan adaylar önlerine sunulan şartlara isyan ediyor. Bu yanlıştan dönülmeli.

28 Ekim 2017 Cumartesi 20:03
2017 Yılına girerken kamuya bekçi alımları başlamıştı. Alımlar tamamlandıktan sonra resmi gazete ile 7 bin ve 7 bin 500 olmak üzere iki defada toplam 14.500 kadro verilmiş oldu.

Verilen kadrolar neticesinde iş arayan adaylar kendi illerinde ilanların yayınlanmasını beklediler. Zira yayınlanan ilanların tamamında ikamet şartları vardı. 24 Ekim 2017 tarihinde İstanbul ili için bekçi alımı, 27 Ekim Trabzon ili bekçi alımı ile aynı tarihte Gaziantep bekçi alımları yayınlandı. Diğer illerin alımlarının yayınlanması beklenmektedir.

Bekçi Alımında Hangi Şartlar Kaldırılsın anketimize katılım 9873 kişi olarak kaydedildi. İşte kaldırılması istenen şartların oranları:

Erkek olmak, %7,60

En az lise mezunu olmak, %11,14

İl sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak, %23,29

En az 167 cm boyunda, beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak, %13,27

Askerlik ödevini bitirmiş olup, 30 yaşından büyük olmamak, %44,70

Sonuçlarda da açıkça görüldüğü üzere Adaylar Askerlik - Yaş ve İkamet şartlarının kaldırılmasını istiyor. Facebook sayfamızda yer alan haberimizde ise en çok beğenilen yorumlar:

60 yasina kadar calisilir deniliyor ama nedense yas siniri 30 deniliyor yap 35 25 yil calisma suresi zaten 60 yasa denk geliyo ne mantigi var yani yas sinirinin 35 e cikarilsin basvuru fazla olsun daha cok secenek kalsin sizlere kaliteli insan bulmak icin ondan sonra yap sinavini mulakatini istedigini al enazindan vatandasin bir umudu olsun yada girdim olmadi olur.

Yaş şartı esnetilsin.

Özellikle doğu illerinde Lise mezunu sayısının azlığını gerekçe gösterip geçen yıl olduğu gibi ilköğretim mezunlarınında başvurularının alınması talebi bir hayli fazla.

Cumhurbaşkanlığı  İçişleri Bakanlığı EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ  VALILIGI  KAYMAKAMLIĞI  başta olmak üzere bu hususta yetkili mercilerden taleplerin dikkate alınması