Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Engelli Hizmetleri Dairesi Bşk. V. Elçin Er ve 2 diğer muhatap daha

Engelli Bebeklere uygulanan ayrımcılığa HAYIR

Proje videosu (Selendiren Cüneyt Özdemir CNN 5N1K): http://www.youtube.com/watch?v=v5ce7ONpFlI&index=2&list=PLS06b7XkgABwmXYVd09I9LwMkQX4T2um0

Yeni engelli bir bebeği olan tüm aileler, önceleri bir şok, inanamama, ne yapacağını bilememe, çocuğun kendi çocukları olamayacağı gibi düşünceler, daha sonra ise 'neden ben' ile başlayan birçok benzeri düşünceler ve ruhu kaplayan isyan duyguları veya çocuğun engelinin reddine kadar duygular hissedebiliyor. İçine girdikleri şok dönemi kişilerin kendi yapısı, aile içindeki durumu ve yakın akrabalarının etkileri, alınabilecek psikolojik destek doğrultusunda kısa veya uzun sürebilir.

Çocuğu ve çocuğun engelini tanımak, ortaya çıkan sorunlara çözüm üretmek ancak bilinçli çabalarla olacağından, ailelere bir an önce şoku atlatmalarının, çocuğun ve kendilerinin yaşamını kolaylaştıracağının vurgulanması gerekiyor.

Asıl amaç, ailelere yalnız olmadıklarını vurgulayabilmek, onlara her konuda klavuzluk yapmak ve onları bilmedikleri yeni bir geleceğe hazırlamak.

Engelli bebek doğumlarında, devletin koruyucu ve şevkatli ellerini, ailenin '' O An '' yanında hissetmesini, bebeğin engeli hakkında doğru bilgileri ve ne yapılması gerektiğini anlatan,ailenin içinde bulunduğu duygusal travmalara anlayışla yaklaşan ve iyileştirici tedbirleri alan bir sağlık politikası oluşturulmasını, engelli sağlık raporu almanın aylarca sürmediği, eğitim ve sağlığa yönelik erken müdahale programlarına erişimin kolay olduğu bir Türkiye istiyoruz.'

(Faydalanacak gruplar: Down Sendromlu, Görme Engelli, Ortopedik, Duyma Engelli, CP li, Zihinsel Engelli, Doğum sonrası engelliliği anlaşılan Bireyler ... )

Proje videosu (Seslendiren Cüneyt Özdemir CNN 5N1K): http://www.youtube.com/watch?v=v5ce7ONpFlI&index=2&list=PLS06b7XkgABwmXYVd09I9LwMkQX4T2um0

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Engelli Hizmetleri Dairesi Bşk. V.
    Elçin Er
  • Aile ve Sosyal politikalar Bakanı
    Ayşenur İslam
  • Genel Müdür Y.
    Avni ÖZKAYA (Genel Müdür Y.)

Ulusal Down Sendromu Derneği bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 9.997 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Ulusal Down Sendromu Derneği imzanı bekliyor!

Ulusal Down Sendromu Derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hoş Geldin Bebek. Devlet, Engelli Bebek Doğumu sonrası zor anlar yaşayan Ailenin yanında olmalı.». Ulusal Down Sendromu Derneği ve imza atan diğer 9.996 kişiye katıl.