Kampanya Kapatıldı

Hayvanların haklarını güvence altına alacak yasalar yap TÜRKİYE

Bu kampanya 2.986 destekçiye ulaştı

Hayvanlar ülkemizde ve dünyada yeterli caydırıcılığı olan yasalarla korunmamaktadır. Bu durum ülkemizde ve dünyada birçok hayvanlara yönelik işkence ve öldürme gibi adi davranışların korkusuzca yapılmasına olanak vermektedir.

Bu durumun oluşmasında bir ana problem olduğu gibi, durumu çözümleyecek bir ana yol vardır. Ana problem şudur; Hayvanları koruyacak yeterli caydırıcılığa sahip yasalarımız yok. Hayvanlara yönelik en adi davranış olan işkenceyi bile önleyecek yeterli yaptırımda yasalarımız yok.

Şu an mevcut yasalarımız suçluları para cezasına çarptırabilmektedir. Örneğin hepimizin hatırladığı gibi kedi katili CA, toplumumuzun büyük tepkisine rağmen ilk başta para cezasına çarptırılabilmişti. Neyse ki bu durum toplumumuzun ortak yargısı ve hayvan severlerin çabası ile 3 yıla çıkarıldı.

Takdir edersiniz ki her bunun gibi olay sansasyonel bir haber olarak Türkiye çapında duyulmuyor. Bu yüzden Türk yargısının böyle durumlarda hızlı ve hakkaniyetli cezalar verebilmesi için yeni yasalar yapmalıyız.

Unutmayalım ki yeni yapılan araştırmalara göre hayvanların duyguları ve benlikleri var, sadece bizim kadar zekaya sahip değiller. Peki akli olarak yeterli olmayan insanlara işkenceleri ve öldürmeleri de hayvanları koruyan yasalarımız gibi olsaydı halimiz nasıl olurdu. Bu durumu kesinlikle acilen çözmeliyiz. Kesinlikle bu gibi durumlarda cezalar para cezasına çevrilemez olmalı ve yeterli caydırıcılığa sahip olmalı. Bu yasalarda Türkiye öncü ülke olarak dünyadaki birçok hayvan severin takdirini kazanabilir ve bir kez daha dünyaya medeniyet dersi verebilir.

Gördüğünüz gibi kabaca problem ve çözüm budur. Lütfen sizde başlattığım kampanyaya bir imza atarak sesimizin duyulmasında destek olun.

Bugün özgün onur imzanı bekliyor!

özgün onur yanbay bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hayvanların haklarını güvence altına alacak yasalar yap TÜRKİYE». özgün onur ve imza atan diğer 2.985 kişiye katıl.