Haydarpaşa Garı gar olarak kalsın #HaydarpasaPort

İstanbul'un ve İstanbullunun simgelerinden bir tanesi haline gelmiş olan Haydarpaşa Garı'nın işlevini muhafaza etmesini talep ediyorum. Haydarpaşa Garı, gar olarak kalsın ve trenler buradan hareket etmeye devam etsinler.

15 Kasım 2012'de İstanbul Belediye Meclisi, Haydarpaşa Port Projesi'ni onayladı. Bu karar ile Haydarpaşa Garı ve içinde bulunduğu bölge geri dönülmez şekilde değişime uğrayacak ve o bölgeye alışveriş merkezleri, otel ve benzeri ticari işletmeler açılacak.

Böylece, toplumsal değerlerimizden biri daha elimizden alınacak. Derhal harekete geçip bu kararın geri çevrilmesi için çaba sarfetmezsek tarihten bir parça daha yok olabilir.

Yıllar boyunca, İstanbul'a göçenlerin, şehrin mevcut nüfusunun yarısından fazlasının İstanbul'a giriş yaptığı bu kapının kapanmasına izin vermeyelim. Eminim ki, Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın ailesi de, Kasımpaşalı olmadan önce bu kapıdan İstanbul'a girmiştir. Hepimiz için tarihi ve kültürel önemi yadsınamayacak kamuya ait anıt niteliğinde bir binadan söz ediyoruz.

Tarihimizin bize bıraktığı bu binanın otel veya ticaret merkezi olmaması için ona sahip çıkmalı ve karar vericilere kararlılığımızı göstermeliyiz. Kampanyama destek vererek Haydarpaşa Garı'nın muhafaza edilmesi talebini Bakan Binali Yıldırım ve Bakan Yardımcısı Yahya Baş'a hep beraber iletelim.

This petition will be delivered to:
  • Bakan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
    Binali Yıldırım
  • Bakan Yardımcısı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
    Yahya Baş

Zerrin Bayrakdar started this petition with a single signature, and now has 22,913 supporters. Start a petition today to change something you care about.