Hatay Büyükşehir Belediye Otobüsleri'nin Çalışma Saatlerini Düzenleyin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Hatay Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı halk otobüslerinin çalışma saatleri Hatay halkınını sürekli mağdur etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 30 büyükşehirinden biri olan ve nüfusun 1.628.894 ü bulduğu Hatay'da belediye otobüsleri saat 20:00'dan sonra çalışmayı durdurup halkın şehir içindeki ulaşımını güç duruma düşürmektedir. Bu kampanya ile diğer büyükşehirlerimizde olduğu gibi toplu taşıma araçlarının daha ileri saatlere kadar sürdürülmesinin sağlanması ve  bu mağduriyetinin giderilmesi amaçlanmaktadır.

Bu mağduriyetin yanında belediye otobüsü şoförlerinin keyfi hal ve hareketleri ile karşı karşıya kalınmaktadır. Kimi zaman nezâket kurallarını aşan  bir üslup ile insanlara hakaret edildiği, otobüsün geçmesi gereken duraklardan geçmeden farklı yollar kullanılarak güzergahın ihlal edildiği gibi sorunlar da ortaya çıkmaktadır.

Yetkili kişi ve merciilerin gerekli denetimlerini sıkılaştırması ve bu sorunları ortadan kaldırabilecek yeni düzenlemeleri getirmesi Hatay halkının daha sağlıklı bir ulaşım hizmetine kavuşması temennimiz olup gereğinin yapılmasını arz etmekteyiz.